3 kerék kerékpár előnyei és hátrányai

Háromkerekű kerékpárok, amelyeket általánosságban trikóknak neveznek, számos tervben szerepelnek. Néhányan hasonlítanak a hagyományos kétkerekű kerékpárokra, amelyek a kerékátalakítással egy szélesebb tengelyt és egy további hátsó kereket tartalmaznak. Mások fekvő helyzetben vannak, és támogatják a lovast egy szék-típusú ülésen, egy alacsony talajú kerettel. A háromkerekű kerékpárok stabilitásukról és könnyű lovaglásukról ismertek. Azonban vannak hátrányai is.

A háromkerekű kerékpárok rendkívül stabilak. A lovaglás során nincs szükség minimális előretekercselésre a kerékpár kiegyensúlyozására, mivel egy háromkerekű állványra lovagol, amely nem könnyű felborulni. Ha egy trike lovasja megáll, egyszerűen leállítja a pedált és alkalmazza a féket. A trike pihenni fog, anélkül, hogy egyensúlyba kell állítania a kerékpárt, ha leáll.

A dombok hegymászásakor a háromkerekű kerékpárok, különösen a többszörös hajtóművel rendelkezők, sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos kétkerekűek. Kétkerekű kerékpáron a lovasnak bizonyos mértékű előrefelé irányuló mozgást kell fenntartania, hogy a kerékpár egyenesen álljon. A háromkerekű kerékpáros azonban nem kell aggódnia a kiegyenlítés miatt, így a versenyző egyszerűen el tudja helyezni a kerékpárt egy nagyon alacsony sebességfokozatban és pedálozni kényelmes tempóban, hogy felmászik a dombra anélkül, hogy félni fogna.

A függőleges háromkerekű kerékpárok széles keréktáblája nagyon alkalmas arra, hogy akár nagy mennyiségű rakományt is szállítson. Még a fekvő trikó is fel lehet szerelni jelentős rakomány csomagok, felszerelve állványok mögött lovas. A triciklik továbbra is jó stabilitást mutatnak, a hozzáadott súly ellenére.

Néhány trikó, különösen fekvő trikó, nagyon alacsony a földre. Ez láthatósági problémákkal járhat, különösen a forgalomban vagy a forgalmas parkolóban való közlekedés során. A gépkocsivezetők nehezebben látják a fekvő trike lovasokat az úton. A potenciális baleset elkerülése érdekében sok fekvő lovas használ egy magas, üvegszálas rudat, amelynek tetején zászlóval van ellátva, hogy láthatóbbá tegye őket.

Sok háromkerekű kerékpárnak is van egy szélesebb kerék alapja, szélesebbé és valószínűbbé válik a forgalomban, amikor kerékpárúton közlekedik az utakon vagy az oldalán sétál. Ez a trike kényelmetlen vagy akár veszélyes lehet bizonyos helyzetekben, például nagy forgalmakban. A szabványos kerékpár keskeny teste könnyebben tárolható, mint a trike tágabb teste.

A háromkerekű kerékpárok szélesebb álláspontja nehezebbé teszi őket. Ez különösen igaz a forgatásnál. Míg a hagyományos kétkerekűek nagyon keskenyek és viszonylag kicsi a forduló sugaruk, a trikóknak több helyre van szükségük a forgatáshoz. A recumbent tricikeket nehezebb kezelni lassabb sebességgel, de általában gyorsabban kezelik a sebességet.

Stabilitás

Mászó

Szállítmány

Magasság

Méret

Kezelése