A d-vitamin okozhat gyomorfrekvenciát?

A D-vitamin-hormon számos szövet fenntartásában segít: erős csontokat tart fenn, segít megőrizni a szervezet elektrolit egyensúlyát és segít az idegműködésben. A rendellenesen magas vagy alacsony D-vitamin szint befolyásolhatja az egészségét, ami számos mellékhatást eredményez. Pontosabban, gyomorfrekvenciák alakulhatnak ki a szervezetben a normális rendellenességek miatt.

A D-vitamin toxicitása

A rendkívül nagy mennyiségű D-vitamin fogyasztása gyomorfrekvenciához és fájdalomhoz vezethet. A D-vitamin toxicitás egyik legfontosabb mellékhatása a szervezet természetes folyadék egyensúlyának felborulása, és ez az egyensúlyhiány befolyásolhatja az emésztőrendszerét. Sok D-vitamin toxicitási betegségben székrekedés és dehidratáció alakul ki, amelyek mindegyike hasi kellemetlenséget és puffadást okozhat, ami fájdalmat okozhat a hasában és a hasi görcsökben. Ha D-vitamint tartalmazó vitamintartalmú vitamin bevétele után gyomor görcsöket szed, hagyja abba a kiegészítést és keresse fel orvosát.

A D-vitaminhiány hatása

A D-vitamin-hiány gyomorfrekvenciákat is okozhat. Az izomösszehúzódás megfelelő mennyiségű kalcium, ásványi anyag jelenlétére támaszkodik, amely az izomsejtekben lévő összehúzódó fehérjékkel kölcsönhatásba lép. A D-vitamin hiánya megváltoztathatja a szervezetben lévő kalciumszintet, ami potenciálisan befolyásolhatja az izmaidat, beleértve a hasban lévő izmokat is. Bár sok D-vitamin-hiányos beteg esetében izomgyengeség alakul ki, és végtagjait érintő fájdalom alakul ki, egyes emberek is előfordulhatnak hasi izomfájdalmak és gyomorfájások kialakulásában.

Ajánlott D-vitamin bevitel

Megelõzheti mind a D-vitamin toxicitását, mind a hiányt azzal, hogy naponta mérsékelt mennyiségû vitamint fogyaszt. Az Ön ajánlott bevitele az életkorától függően változik: ha Ön 51 éves vagy annál idősebb, naponta 800 NE szükséges, míg a 19 és 50 év közötti felnőttek 600 NE-t igényelnek. D-vitamint fogyaszthat a zsíros halak által, vagy dúsított ételek, mint a tej. Alternatív megoldásként növelheti a vitamin bevitelét vitamin-kiegészítőkkel, de csak orvos felügyelete mellett.

szempontok

Míg a szervezetben a normális D-vitamin-szintek a gyomorfrekvenciák lehetséges okai lehetnek, a hasi fájdalom jelezheti a sokféle körülmény jelenlétét. A görcsök az új ételek fogyasztása vagy súlyos betegségek, például idegrendszeri betegségek vagy bizonyos rákbetegségek következtében alakulhatnak ki. Soha ne tételezzük fel, hogy súlyos vagy tartós gyomorfrekvenciák a D-vitamin-túladagolásból vagy hiányosságból erednek, orvoshoz kell fordulnia, hogy meghatározza az okot, és kizárja a betegség lehetőségét.