A futball felszerelés listája

Amikor az 1800-as évek végén népszerű volt a labdarúgás, az egyenruhák és a felszerelés hasonlóak voltak a rögbihez. Csak 1939-ig tartották kötelezőnek a labdarúgó sisakokat. A mai labdarúgás jelentősen fejlődött, és a biztonság kulcsfontosságú kérdés. Akár szórakoztató vagy versenyszerű játékra készülsz, elegendő felszerelésre lesz szükség ahhoz, hogy biztonságosan élvezhesse a sportot.

Alapvető biztonsági berendezések

Még a legelterjedtebb futball-technikának is szüksége lesz néhány felszerelésre a sérülés kockázatának csökkentése érdekében. Az alaphelyzetek listája tartalmazza a sisakot, a jockstrapot és a csészét, a combot, a csípőt és a térdvédőket, a nyakpántot, a kesztyűt, a szájvédőt és a vállpárnákat. A nyak gallérok különösen fontosak a védőburkolatok és a linebackerek számára, mert megvédik a súrlódást.

A sisakra vonatkozó általános szabályok

Az extra védelem érdekében a sisakhoz a mellvédek és az állkapocs-párnák is rögzíthetők. Az arcmasszák kötelezőek a labdarúgó sisakok számára. A sisak vásárlásakor győződjön meg róla, hogy jó minőségű és tanúsítvánnyal rendelkezik. A sisakot évente újra kell igazolni annak biztosítása érdekében, hogy még mindig biztonságosan használható. A bukósisak karbantartását csak vízzel kell végrehajtani, és a sisakokat soha nem szabad megosztani más játékosok vagy barátok között.

Vállpárnák és kesztyűk

Általában két típusú vállpárnát gyártanak a labdarúgáshoz. A konzolos vállpárnák nagyobb méretűek, és különösen a támadó és védővonalakhoz, valamint a linebackerekhez készültek. A konzolos betétek a mozgásban is szigorúbbak. A lapos vállpántok elsősorban széles vevőkészülékekhez és tartókhoz vannak tervezve, és kisebb méretűek. Van is különbség a kesztyű. Olyan fogantyúkat kapnak, amelyek speciálisan azok számára készültek, akik elkapják a labdát, és olyan kesztyűk, amelyek a védelemre és a biztonságra tervezettek.

Egyéb berendezések

Azok, akik hivatalos labdarúgó csapatot szervezhetnek, sokkal többet kell befektetniük, mint a kötelező felszerelést. Az egyenruhákhoz mezek, övek, köpenyek és csipkék szükségesek. Szükséges a helyszíni felszerelés is, például a bábuk, a nadrágjátékok, az oldalsó markerek és az oszlopok kezelésére. A csapatoknak felszerelést és zsákokat is igényelnek.

A Beruházás Beruházása

A Nebraska-i Egyetem szerint a Cornhuskers labdarúgó-válogatott minden tagjának felszerelésére és ruházatára vonatkozó hozzávetőleges költség személyenként 1000 dollár. A legnagyobb kiadások a sisak és a vállpárnák. A minőségi pár vállpárnák nagyjából 350 dollár lehet, és a sisak kb. 340 dollár lehet. A biztonság szempontjából a legfontosabb kérdés azonban, hogy ezek a beruházások messze felülmúlják a megfelelő felszerelés nélkül történő játék lehetséges következményeit.