A sör lelassítja az anyagcserét?

Az alkoholfogyasztáshoz gyakran társuló súlygyarapodást nem feltétlenül az anyagcsere csökkenése okozza. Azonban az ivás sör átmenetileg befolyásolhatja az anyagcserét és növelheti az éhínség szintjét, ami a rettegett sör hasához vezethet. Hány sört igyál, és hogyan iszol, hogy meghatározza az anyagcseréjére és súlyára gyakorolt ​​általános hatásait.

Alkohol és anyagcsere

Kevesebb zsírt éget el, és nagyobb valószínűséggel tárolja a kalóriákat testzsírként, ha alkoholt fogyaszt. Ennek az az oka, hogy az alkohol metabolizmusa ugyanazokat az utakat használja, mint a zsíranyagcserét, ezért a sör fogyasztása átmenetileg lassíthatja a zsíranyagcserét. És mivel a szervezet nem tudja megmenteni az alkoholt a kalóriákból később használni, először használni kell őket, ami késlelteti a zsírbontást is. A szervezet csak egy italt óránként feldolgozhat – ami 12 ounces sört, 1 uncia kemény liba vagy 5 uncia pohár bor – így többet fogyasztva, mint ez, növeli azt az időtartamot, amíg a szervezet elkezdi metabolizálni a zsírt az ételtől.

Sör és kalória fogyasztás étkezés közben

A sör vagy a bor fogyasztása nagyobb valószínűséggel enni többet az étkezésnél, mint a szódabikarbóna, jegyzi meg a 2002-es International Journal of Obesity című tanulmányt. (Ref 9 abstract) A szervezet nem kompenzálja a kalóriákat, Alkohol, ami azt jelenti, hogy ezek a kalóriák nem valószínűsíthetően csökkentik a más élelmiszerként fogyasztott kalóriák számát 2010-ben a Physiology & Behavior-ban közzétett áttekintő cikk szerint. (Ref 10) Ez a hatás azonban nem származik Változás az anyagcseréjére – ez csak azt jelenti, hogy több kalóriát veszel.

Alkohol és súlygyarapodás

A sör nem feltétlenül okoz súlygyarapodást, de mennyit és mennyit isznak, ami befolyásolja az alkoholfogyasztás valószínűségét. Azok a személyek, akik rendszeresen alacsony mennyiségű alkoholt fogyasztanak, kevésbé valószínűek túlsúlyosak, mint azok, akik gyakran fogyasztanak nagy mennyiségű alkoholt, amint azt az American Journal of Epidemiology 2005-ben közzétett cikk tartalmazta. Ha azonban túlsúlyos vagy, Vagy bármilyen alkohol növelheti a további súlygyarapodás kockázatát, jegyzi meg a Klinikai Laboratóriumi Tudományok Kritikus Vélemények című közleményét 2005-ben. Figyelnie kell a sörben lévő kalóriákra, valamint az esetleges extra mennyiségre Miközben ivott. A szokásos sör kb. 145 kalóriát tartalmaz a 12 uncia adagban, míg a nagy sörök körülbelül 190 kalóriát tartalmaznak, a lágerek körülbelül 120 kalóriát tartalmaznak. Egyél túl sok kalóriát, és meg fogsz nyerni, függetlenül attól, honnan származik a kalória.

Mérsékelt sörfogyasztás

A mérsékelt alkoholfogyasztás naponta egynél több italt jelent a nőknél, és naponta legfeljebb kettő a férfiak számára. Ez nem jelenti azt, hogy egyszerre “megmentheted” az italodat, és egy későbbi időpontban pótolhatod. Többet enni, mint ez teszi nagyobb valószínűséggel káros hatásokat, és kevésbé valószínű, hogy megtapasztalják a lehetséges egészségügyi előnyöket. Ha ennél többet isznak, nagyobb valószínűséggel túl nagy a túlélés, mivel ez károsan hathat a vércukorszintjére, és különösen éhes lesz.