Decaf fekete tea és terhesség

Számos olyan étel és ital fogyasztható, amely nem jó ötlet a terhesség alatt, mert olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek károsíthatják a fejlődő magzatot. Míg a rendszeres fekete teát leginkább elkerüljük, biztonságosan fogyaszthatunk koffeinmentes fekete teát a terhesség alatt.

A koffein stimuláló vegyület, amely aktiválja az idegrendszer “szimpatikus” ágát, más néven a “harc vagy repülés” részét. Az idegrendszer ezen ága segítséget nyújt a stresszes események kezelésében megfelelő válaszokkal. Ennek eredményeképpen a koffein érezni fogja éberséget és ébrenlétet, miközben növeli a pulzusszámát, a légzési arányt és a végtagok véráramlását. Számos italban megtalálható, beleértve a kávét és mind a fekete, mind a zöld teát.

A terhesség alatt bizonyos összetevők miatt kerülni kell a teákat. Például a koffein átlépheti a méhlepényt, és növelheti a vetélés kockázatát, ha nagy mennyiségben fogyasztja el, magyarázza Drs. Michael Roizen és Mehmet Oz a könyvében: “You: Having a Baby”. A fekete tea azonban biztonságos, ha a koffeint eltávolították. A koffeinmentes fekete teát inni anélkül, hogy aggódna, hogy károsíthatja a baba.

Míg a tealevélből készült fekete tea biztonságos a terhesség ideje alatt – ha koffeinmentes – számos növényi anyagot teákként adnak el, vagy hozzáadják a fekete teahez, ami nem feltétlenül jó ötlet. Élelmiszerfogyasztású gyógynövények, például gyömbér és bors, általában biztonságosak. A nemfogyasztott gyógynövényeket azonban nem mindig tesztelték a biztonságra a terhesség alatt, magyarázza Drs. Roizen és Oz. Ha a dekoltázs fekete tea nem tartalmaz gyógynövényeket, beszélje meg a szülésznővel, mielőtt megette.

Ha úgy dönt, hogy édesíti a koffeinmentes fekete teát, hogy enyhébb ízű legyen, ügyeljen arra, hogy bizonyos édesítőszerek terhesség alatt nem megfelelőek. Bár népszerűek, mivel nem tartalmaznak kalóriát, a mesterséges édesítőszereket, például a szukralózt és az aszpartámot nem vizsgálták a terhes nők biztonsága szempontjából, magyarázza Heidi Murkoff és Sharon Mazel könyvében, “Mit várjunk, mikor várakozunk? ” Legbiztonságosabb édesíteni cukorral vagy mézzel.

Koffein

Fekete tea és terhesség

Tea adalékok

Egyéb szempontok