Előnyei és hátrányai a gyógynövény

A gyógynövénykészítmények használata egyre népszerűbb a betegek körében, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a receptek emelkedő költsége és a természetes terápiákhoz való visszatérés iránti igény miatt. Míg egyes hagyományos orvosok nem tekintenek olyan alternatívákra, mint a gyógynövények terápiásán érvényesek, sok egészségügyi szakember szívesen tanul többet, hogy válaszolhasson a betegek kérdéseire. Egyes orvosok a referenciakapcsolatokat a naturopátiás orvosokkal vagy akár a helyszínen dolgozó személyzettel alakították ki, akik gyógynövényeket írhatnak fel. Ha még nem adták el az előnyeik elképzelését, valószínű, hogy legalább kíváncsi vagy a gyógynövény-gyógyszerekre. Mint minden gyógyszer, előnyei és hátrányai a herbals.

A gyógynövényt nem szabad összetéveszteni az étrend-kiegészítőkkel. Bár ugyanazok az összetevők hasonlóak, sőt akár néhány is lehetnek, különbséget kell tenniük a használatuk során és a testben végrehajtott tevékenységükben. A táplálékkiegészítők, amelyeket táplálékkiegészítőknek vagy egyszerűen “vitaminoknak” neveznek, nem feltétlenül tartalmaznak gyógynövény összetevőket és kifejezetten tápanyagokat – vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és másokat – a szervezetéhez adnak. A növényi gyógyszer, amelyet néha botanikai gyógyszer vagy fitomedicin neveznek, magában foglalja a növények gyógyászati ​​célú felhasználását. A növénytől függően számos növényi anyag használható gyógyszerként, beleértve a magokat, bogyókat, gyökereket, leveleket, kéregeket és virágokat.

A gyógynövényeket évszázadok óta gyógyszerként használják, sokkal hosszabb ideig, mint a hagyományos nyugati gyógyászatban használt gyógyszerek. Ma a hagyományos kínai orvosok és ayurvédikusok ugyanazokat a képleteket használják, mint a szakmák alapítói, akik már régebben gyógyítottak és megelőzték a betegségeket. A gyógynövénykészítmények használata mindig is a szokásos orvosi gyakorlat volt, néhány országban, például Németországban, ahol a Marylandi Egyetem Orvosi Egyetemének elmondása szerint az ország orvosainak 70 százaléka több mint 600 növényi alapanyagot ír elő.

Dr. Anne Jeffres, a Keleti Orvostudományi Kollégium egyetemi akadémiai kutatója és kutatócíme szerint a gyógynövények és a gyógynövény-készítmények természetes megoldást jelentenek számos feltétel mellett, és ugyanolyan hatásosak lehetnek, mint a hasonló gyógyszerek – kevés vagy semmilyen mellékhatással – – ha szakképzett szakember felügyeli. Számos gyógynövény is kimutatták, hogy a különböző testrendszerek egyidejűleg előnyösek – például az immunrendszer és az emésztőrendszerek. Ezek közül néhány a ginseng, a Reishi gomba és az Astragalus. Ez a multi-szisztémás hatás kiküszöböli a többszörös lehetséges mellékhatásokkal járó gyógyszerek szükségességét. Ez is az egyik oka annak, hogy a gyógynövények és a gyógynövény-készítmények gyakran olcsóbbak, mint a hasonló gyógyszerek vagy egyéb beavatkozások.

Noha a növényekből készült, a növényi gyógyszerek összetevői és akciói nem feltétlenül egyszerűek. A tudósok kémiailag elemzik a gyógynövényeket, hogy lebontják a hatóanyagokat, és megértsék, hogyan működnek a szervezetben. Valójában így hozták létre az első gyógyszereket – növényi vegyületek felhasználásával. A gyógynövények egyes vegyi anyagainak ez a hosszú idejű ismerete, valamint az a tény, hogy a gyógyszereket gyakran minden egyes beteg receptjére szánták, rugalmasságot nyújt az előnyök listájához. Dr. Jeffres elmagyarázza, hogy a gyógynövény-formulák, amelyek több vagy több egyedi gyógynövényből állnak, módosíthatók és testreszabhatók az egyéni igényekhez, azáltal, hogy hozzáadják vagy kivonják vagy megváltoztatják az adott gyógynövények adagolását a képleten belül.

A növényi gyógyszer elsődleges hátránya, amint azt a The Permanente Journal című különjelentés ismerteti, hogy kevés olyan bizonyíték van a randomizált, kontrollos vizsgálatokban, amelyek számos gyógynövény-kiegészítés alkalmazását támogatják. Dr. Jeffres, aki a keleti orvostudomány doktori fokozatot szerzett, azt állítja, hogy a gyógynövény-gyógyszerkölcsönhatások bizonyos aspektusai még ismeretlenek lehetnek, a növekvő számú adat a gyógynövény-gyógyszer kölcsönhatásokkal kapcsolatban. Ő ajánlja a Memorial Sloan Kettering által összeállított kiterjedt adatbázist a legbiztonságosabb gyakorlatokról.

Az Egyesült Államokban nincs olyan hivatal vagy szervezet, amely hivatalosan felvetette a növényi gyógyszerek gyártásának vagy címkézésének felügyeletét. Ön, a fogyasztó veszélyben van a tényleges tartalmak és a dózis pontossága szempontjából. Dr. Jeffres szerint a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a megfelelő gyógynövényes kezelésekhez való hozzáférést követeli, hogy egy magasan képzett, engedéllyel rendelkező szakember irányítását keresse. Hozzáteszi, hogy minden olyan betegnek, aki gyógynövényt lát, konzultálnia kell az orvossal, bármilyen egészségügyi állapotot illetően. Sok területen megtalálható az engedélyezett akupunkturista, aki a kínai gyógynövényzetben vagy a keleti orvoslásban nemzeti tanúsítvánnyal rendelkezik. Szeretne felvenni a szolgáltatásokat valakinek, aki legalább Masters-szintű képzéssel rendelkezik. A gyógynövényeket felíró egyéb szakemberek közé tartoznak a csontkovácsok, a naturopátiás orvosok, a gyógyszerészek, és még az M.D-k is.

Meghatározás

Hosszú hagyomány

Multi-szisztémás

Kémiai analízis

Rossz bizonyíték

Minőségellenőrzési kérdések