Étrend a 3. műszakos emberek számára

A harmadik műszakos munkavállalók egyedülálló életet élnek. A menetrend teljesen ellentétes azokkal az emberekkel, akik a nappali órákban élnek és dolgoznak. Az étkezés kihívást jelenthet Önnek, mivel a legtöbb étterem nem áll rendelkezésre az éjszakai pici órákban. Amikor a munkából kiszállsz, a legtöbb étterem nyitva tart a reggelihez, amikor a vacsora ideje.

Mi nem eszik a váltás során?

Lehet, hogy áldozatul esznek olyan élelmiszerek fogyasztásával, amelyek energiaellátást biztosítanak annak érdekében, hogy ébren maradjanak a műszak alatt. A koffein és a cukor lehet a kapszulák a diéta, hogy gyors energiát, így összpontosítani. Azonban a koffeinre és a magas cukortartalmú élelmiszerekre támaszkodva csak egy hamis energiaérzetet ad, ami több cukrot eszik és több koffeint fogyaszt, ha összeomlik.

Komplex szénhidrátok

A komplex szénhidrátokra kell összpontosítania, amelyek lassan lebomlanak és egyenletes energiát engednek a testednek. Ételek, mint a barna rizs, édesburgonya, zöld és barna lencse, teljes gabonafélék és tészták, az egész gyümölcsök (a bőrön) és a zöldségek rostosak és lassan emészthetők. Ráadásul, mivel a harmadik műszakban dolgozó munkavállalók több emésztési problémát tapasztalnak, a Központ a Betegség és Ellenőrzés (CDC) szerint a hozzáadott rost segíthet ezeknek a problémáknak a könnyítésében.

D-vitaminos élelmiszerek

Szükséged lesz arra, hogy növelje a D-vitamin-dúsított étel fogyasztását, ami azt jelenti, hogy D-vitamint adtak hozzá. A D-vitamin természetes D-vitamin termelése a szervezetben korlátozott, mivel a nap folyamán kevesebb napfénynek van kitéve. Keresse meg a D-vitamin-szeszes italokat, állati és növényi tejet, joghurtot és egyéb tejtermékeket. Ezek az ételek segítenek abban, hogy a csontok felszívják a kalciumot, és segítsenek a szervezetnek a szükséges hormonok létrehozásában, hogy megfelelően működjenek.

Enyhén eszik

A műszak későbbi óráiban és a vacsoraidőben az ételeket és ételeket könnyedén emészthető ételeket kell megkóstolni. Kerülje a nehéz, zsíros ételeket, hogy csökkentse az emésztési problémák előfordulását, ami kevesebbet aludhat. A CDC szerint a nehéz, zsíros ételek megakadályozzák az alvást, ezért kerülni kell őket: a zöldségek és gyümölcsök jó választás könnyű ételekért. A tejtermékek, amelyek szintén jó ételeket fogyaszthatnak, gazdag triptofánban gazdag, aminosav, amely segíti a pihenést az agyban. Az alvásra egyéb jó ételek is lehetnek pulyka, lenmag és mandula, amelyeket salátákhoz lehet adni.

Közvetlenül a Bedtime előtt

Lehet, hogy lefekvés előtt kamionos teát kell hozzáadni egy teáskanál mézzel. A Sleep-deprivation.com azt javasolja, hogy legyen kamilla tea lefekvés előtt, mert enyhe nyugtató hatása van. Ha kis mennyiségű glükózt adunk méz formájában a teához, elősegítjük a szervezet számára, hogy abbahagyja a orexin előállítását, ami egy neurotranszmitter, amely folyamatosan figyelmeztet bennünket. A kamilla és a méz kombinációja jó módja annak, hogy a test érezze magát, amikor a világ ébren van.