Fitness edző fok

A fitnesz iparág az egyik leggyorsabban növekvő foglalkoztatási ágazat, a 2008-tól 2018-ig várhatóan 29 százalékos növekedés a munkahelyek között, a Munkaügyi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ahhoz, hogy kitűnjön ebben a növekvő iparágban, az oktatás elengedhetetlen. A fitnesz edzői általában tanúsítvánnyal rendelkeznek. A fitnesz-szakembereket alkalmazó tornatermek és létesítmények túlnyomó többsége megkívánja, hogy a fitnesz-edző személyzete tanúsítson személyi edzést vagy szakterületet, attól függően, hogy milyen fitness-területet szeretne összpontosítani. A tanúsításon kívül a fitnesz edzők magántanulmányi vagy akár mesterképzésben is részesülhetnek.

Fitness tanúsítványok jönnek a különböző formák. Függetlenül attól, hogy milyen típusú tanúsításról van szó, győződjön meg arról, hogy országosan elismert szervezetet választott. Nemzeti szinten elismert szervezetek közé tartozik az American Council for Fitness, a Nemzetközi Sporttudományi Egyesület, az American College of Sports Medicine és a National Sports Academy. A gyakornoki edzői minősítés személyi edzői minősítés. A személyi edzők terveznek edzésprogramokat, és segítik az ügyfeleket a programok teljesítésében. A személyi edzői minősítés lehetővé teheti az olyan egyéb tanúsítványok teljesítését is, amelyek gyakran előfeltételnek minősülnek a személyi edzői minősítésnek, beleértve a teljesítménynövelő szakembert vagy a javítóműhely szakemberét. Azt is fontolóra veheti, hogy folytasson egy fitnesz-minősítést a csoportos fitness oktatásban, a jógában vagy a Pilates-ben.

A tudomány fokozatot szerzett tudományágban az edzéstudományban lehet számodra, ha a fitnesziparban vagy a szerelmi sportágban vesz részt. A tudomány gyakorlása az emberi mozgalom tanulmányozása. Meg fogják tanulni, hogyan segítsünk az emberek gyakorlásában, a rehabilitációban és a megfelelő étrend kialakításában. Az anatómia és a fiziológia tanulmányozása, valamint a testmozgás és táplálkozás kutatása. Ön is lehet, hogy gyakornok egy fitness professzionális. A főiskolai végzettség felkészítheti Önt arra, hogy fitness edzőként dolgozzon, bár a munkáltató kérésére a fitnesz képzésre vonatkozó bizonyítványt kell kitöltenie. Ez a diploma is felkészít Önt a posztgraduális iskolában a különböző sport-és tudományhoz kapcsolódó területeken, beleértve a fizikai terápia, az orvostudomány és a fejlett gyakorló tudomány fok. Az ehhez kapcsolódó fokozatok közé tartozik az atlétikai tréning, a testnevelés, a biológia és a sport, valamint a fitness-adminisztráció.

A végzős diploma – a fitnesz edzői minősítésen kívül – a gyakorlati tudomány számos fitnesz-képzési karrierhez vezethet, beleértve a fiziológust, a fitnesz-koordinátort, a személyi edzőt, az atlétikai edzőt és az erő- és kondicionáló szakembereket. A gyakorlatban végzendő diplomás programok többsége két év. A hallgatók középpontjában az anatómia és a fiziológia, a rehabilitáció, a testmozgás és a táplálkozás áll. A diákok részt vesznek a kutatási és a terepkutatásban. Sok mesterfokozat hallgatók megszerzik a doktori fokozatokat a fizikai terápia, az orvostudomány és a rehabilitáció területén.

A fitnesz-képesítések folyamatos oktatásban részesülnek. A személyi edzői minősítés megújításához előfordulhat, hogy online tanfolyamokkal kell rendelkeznie naprakész információkkal vagy szakképzéssel. A személyi edzői minősítéseket háromévente meg kell újítani. A csoportos fitnesz, Pilates és jóga minősítések két-három évente megújulnak, és online tanfolyamokat vagy helyszíni workshopokat igényelnek. Fontos megjegyezni, hogy függetlenül attól, hogy milyen típusú végzettséget – legyen szó akár főiskolai diplomáról, akár azon túl – a jelenlegi tanúsításnak gyakorlóként kell gyakorolni fitness edzőként.

Tanúsítvány

Bachelor fokozatok

Mesterfokozatok

Folyamatos oktatás