Gyakorlatok az ujjak és kezek bizsergésére

A bizsergő ujjak, néha zsibbadás kíséretében számos különböző dolog jele lehet. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy valami komolyan jár, ha orvosi segítségre van szükség, különösen ha gyakran fordul elő. De más esetekben lehet, hogy valami összefüggésbe hozható a véráramlás hiányával a mozgás gyakorlása vagy mozgáshiány miatt hosszú ideig. Lehetséges olyan betegségeknek is köszönhető, mint a carpal tunnel szindróma és az ízületi gyulladás. Ha a bizsergés nem valami komoly dolog, akkor néhány egyszerű gyakorlattal kezelheti. De először keresse fel orvosát.

Finger Bends

Az ujjgörbék könnyű gyakorlatok, amelyek segíthetnek enyhíteni a bizsergést olyan állapotokból, mint az ízületi gyulladás, a véráramlás vagy az izmok hiánya. Tartsa a kezét előtted egy “ötös” stílusban. Ha az ujjaid együtt vannak, lassan hajlítsa le ujjait. Tartsa egyenesen a csuklóját és a tenyeredet, és csak hajlítsa az ujjait. Tartsa ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd ujját ismét az induló pozícióba helyezze. Ismételje meg a gyakorlatot többször is mindkét kézzel.

Fist Bends

Az öklendõk egy másik könnyû feladat, amely segít a véráramlásnak az ujjaiba való visszatéréshez és nagyobb rugalmasságot nyújt. Tartsa a kezét előtted, ujjaival szétterül és felfelé mutat a mennyezet felé. Most óvatosan csukja be a kezét egy laza öklével, a hüvelykujjal a külső oldalon. Tartsa ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd engedje vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg többször is minden kézzel.

Ellenálló Finger Flex

Ehhez a gyakorlathoz egy asztalra és egy préselhető golyóra vagy egy sodrott zoknára van szükség. Üljön asztal mellé, és tegye a karját a felszínre a tenyérrel felfelé. A kezedben lévő golyó segítségével ökölödjön meg a labdát mind az öt ujjal. Fogja meg a markolat néhány másodpercig, majd engedje el. Ismételje meg a gyakorlatot többször. Ez a gyakorlat segíteni fog egy kis erő és vér áramlását az ujjaiba, kézbe és karjába. Ez jó gyakorlat, ha kézbetegségben vagy karpantalan alagút szindrómában szenved.

Öt ujjak mozgása

Az ötujjas mozgási gyakorlat segíthet a kezedben lévő bizsergés enyhítésében az izmok stimulálásával és a vér mozgásának növelésével. Ülj le asztalnál a karoddal az asztalnál. Miközben a karját és a csuklóját a felületen tartja, mozgassa a hüvelykujját, és érintse meg a pinkie ujját. Ezután tegye ugyanezt a gyűrűsujjával, középső ujjával és mutatóujjával. Ezután ismételje meg az egyes csúcsokat hátrafelé. Végezze el ezt a gyakorlatot többször mindkét kezével.