Tényleg a gazella edzőgép működik?

A Gazelle edzőgép gyártói és támogatói azt állítják, hogy a készülékek segítenek a testsúlycsökkenésben, a cardio funkciók és a tónus izomzatának javításában. A gép alapvető alkotórészei két lábpedállal, amelyek csúsznak, és két kormánykerék, amelyek a pedálokkal szemben mozognak. Az ellenállóképesség miatt néhányan megkérdőjelezik, hogy a gép segít-e hatékony edzések létrehozásában. Ha Ön nem versenyképes testépítő, aki a maximális izomtömeg létrehozására törekszik, a Gazelle segít Önnek aerob edzés létrehozásában és számos izomtájékoztatóban.

szempontok

Mint minden más edzőgéphez hasonlóan, a Gazelle csak akkor nyújt egészségügyi és fitnessi előnyöket, ha rendszeresen és helyesen használja. A Gazelle egyes modelljei nem jelentenek ellenállást a tested súlyán kívül. A Gazelle rezisztencia-beállításokkal történő magasabb beállítása miatt több izom erőfeszítésre van szükség, amely segít megerőltetni és izomépíteni, valamint javítani az izommatosodást. A kevesebb ellenállású gép használata nagyobb intenzitású gyakorlatokat eredményez a kardió edzéshez. Ha hagyja, hogy a testsúlyának lendülete mozogjon a gépen, akkor kevesebb izomfeszítést igényel, és kevesebb eredményt ér el. Ha nagy izmai vannak, a Gazelle által nyújtott ellenállás mennyisége nem engedi meg, hogy jelentősen növelje az izomtömeget.

Zsírégető edzések

Ha újak vagytok gyakorolni, lassúbb tempóban használhat Gazelle-t, hogy kalóriát égessen, miközben fokozatosan megnöveli a szív- és érrendszeri állóképességet, és izomterhelést hoz létre, ami az Ön aktivitásának az időben történő elvégzése. Általában a két ember közötti különbséget tulajdoníthatja, aki 30 percig gyakorolhatatlanná válik, és aki nem képes, az állóképesség és az állóképesség. Használja a Gazelle legalacsonyabb ellenállási beállításait, hogy olyan gyors ütemben működjön, amely hasonló a gyors járáshoz.

Aerobikus edzések

Több kalóriát éget, és kihívja a cardiorespiratory rendszerét, ha gyorsabban dolgozik 20 percig vagy tovább. Ha növelni szeretné azt a tempót, amellyel dolgozik a Gazellán, növeli az ellenállás szintjét, vagy mindkettő kombinációját segít hatékony cardio edzés létrehozásában. Ha növeli a pulzusszámát a készülék ellenállási szintjének emelésével, de ez túl gyorsan lecsökkenti az ellenállást. Ha növeli a pulzusszámát a karkarok és a lábpedálok gyors mozgatásával, kis ellenállással, akkor nem kap elegendő izomtestet.

Interval képzés

A jól felszerelt sportolók használhatják a Gazelle-t a sprint edzésprogramok elvégzésére, amely két percig vagy ennél rövidebb intenzitású testmozgásokból áll, egy vagy több percnyi pihenőidővel a sprintek között. Ha a Gazellát használja az aerobik edzéshez, a fitnesz-szakértő Tony Little, aki előmozdítja a Gazelle-t, javasolja, hogy több 30-90 másodperces “Power Sprint” -ot adjon az edzésekhez.

Izomtevékenység

A Gazellának nincs motorja, és szüksége van arra, hogy izmait használja a gép löketeinek és pedálainak mozgatásához. A nagyobb ellenállóképesség a modellek számára, amelyek ezt a funkciót kínálják, segítenek megépíteni és hangolni az izmokat. A gép hosszabb használata segít javítani az izomterhelést. A lábak használatának csökkentése edzés közben növeli a felsőtest erőfeszítéseit, míg kevesebb erőfeszítéssel növeli az alsó test edzését. Ha a testet másképp mozgatja a gépen, akkor specifikus izmokat célozhat meg. Például a lábujjaidon állva jobban működik a borjak. A hátrafelé fordulással a combnyeregek, a fenék és a csípő fokozza. A könyök megtartása és előrefelé hajlásakor a bicepsz és a mellkas működése, míg a könyökét mozgatja, több tricepsz-et és lat-erőfeszítést igényel. Ha oldalra állsz a gépen, akkor külső és belső lábizmokat használsz.