Tréning tippeket tizenéves fiúknak

A tinédzser évek olyan időszakot jelentenek, amikor a tizenéves fiú aggódik a megjelenése és a teste miatt. A gyakorlási gyakorlat elfogadása javíthatja egészségi állapotát és megjelenését. Annak biztosítása, hogy a megfelelő gyakorlással és a sérülések megelőzésével kapcsolatos képzésben részesül, megteremtheti az egész életen át tartó egészséggel és alkalmassággal kapcsolatos színpadot.

Alkatrészek

A tizenéves fiúk edzésprogramjának három összetevőből kell állnia: az aerobic aktivitás, az izmok erősítése és a csontok erősítése, a Centers for Disease Control és Prevention részlege szerint. Az aerobik képzés magában foglalhatja a sportolás, futás vagy sportolás, például labdarúgás vagy kosárlabda használatát. Ezeket a gyakorlatokat naponta 60 percig kell elvégezni. Az izomerősítő gyakorlatokat, mint például az emelési súlyokat hetente háromszor kell elvégezni, és a 60 perces elosztásban szerepelhetnek. Csonterősítő gyakorlatok, amelyeknek hatása van – a talpra helyezés a talajon – segítséget nyújtanak az egészséges csontok fenntartásához szükséges tizenéves fiúknak.

Erő edzés

A tinédzser évek gyakran a fiúk kezdik felemelni a súlyokat az izomépítéshez. A pubertás során termelt tesztoszteron mennyiségének növekedése lehetővé teszi számukra, hogy izomtömeget szerezzenek. Annak biztosítása, hogy a tinédzser jól ismeri a súlyemelést, biztosítja, hogy a tinédzser meg tudja előzni a sérüléseket. Ha a tinédzser egy középiskolába vagy helyi tornaterembe jut, akkor olyan testtömegű gépeket használhat, amelyek egy bizonyos izom elkülönítésére szolgálnak, a Kids Health szerint. A szabad súlyok lehetővé teszik egy tini számára, hogy egyidejűleg különböző izomcsoportokat dolgozzon. A fitness edző vagy edző tanácsadója, aki tudatában van a tizenévesek fitneszi igényeinek, segíthet abban, hogy a tini meghatározza a megfelelő gyakorlatokat a fitness szintjéhez.

Otthoni gyakorlatok

A tizenéves fiúknak nem csak a tornaterembe kell állniuk. Ellenállóképességet végezhetnek az izom erejének növelése érdekében, mint pl. A push-up, a crunches és a tricep dips. Az egyszerű felszerelés, mint például az ugrókötél, csonterősítő és szív-érrendszeri gyakorlatot is biztosít.

Pihenés

Míg a legtöbb tizenéves fiúnak jelentős energiaszintje van, hangsúlyozza a pihenést, amely lehetővé teszi, hogy az izmok meggyógyuljanak a MayoClinic.com szerint. A súlygyorsítást és az alternatív aerob tevékenységeket a sérülés megakadályozása érdekében naponta tartsa. Ez előnyös lehet tizenéves fiúknál, ahol az unalom lehet a gyakorláshoz való tartózkodás tényezője.

Figyelem

Bár az erő-tréning előnyös a tinédzserek számára, ügyeljen arra, hogy a hím tinédzserek kialakíthatják az izmok dysmorphia néven ismert rendellenességet, ahol a tömeggyógyászatban a MassGeneral Gyermekkórház szerint. Ha a tini úgy tűnik, túlságosan aggódik a súlyemeléssel, úgy tűnik, hogy torz nézete van a testére, vagy illegális anyagokat, például szteroidokat használ fel az izomnövelésre, orvosi tanácsadásra.