A futó lépcsők növelik a függőleges ugrást?

A kosárlabda, a röplabda, a labdarúgás és a basebálon kiválóan meg kell tudni ugrani. Még a mindennapi életben is előfordulhat, hogy alkalmanként felugrik, hogy eljusson egy faághoz, vagy elkapjon egy repülő lemezt a parkban. Ez a készség erőre, koordinációra és erőre készteti az egészet. A lépcső olyan magas intenzitású tevékenység, amely nem csak kalóriát éget, hanem javíthatja a komlóját is.

A jumping többszörös mozgási mintázatot tartalmaz az alsó testben lévő ízületekkel, például a csípő hajlításával és kiterjesztésével, valamint a térd hajlításával és kiterjesztésével. Hip flexion akkor történik, amikor a combját a gyomrába irányítja. A csípő kiterjesztése akkor történik, amikor a combját hátrafelé mozgatja. A térd elhajlása akkor történik, amikor térdét hajlítsa, és a sarok hátrafelé mozdul, és a térd kiterjesztése akkor történik, amikor a lábát kiegyenesíti. Ez megköveteli, hogy olyan nagy izmokat használjunk, mint a glutationek, a quadriceps és a hüvelykujj. A lépcső futása magában foglalja a lábakkal történő fokozatos felfelé léptetést. Ez viszont erősíti az összes lábizmot, így valójában segít az ugrási képességgel.

A test súlya önmagában jó ellenállást biztosít a lépcsőzetes működéshez szükséges kezdeti izomépítő hatás eléréséhez. Rendszeres edzés után a szervezet gyorsan alkalmazkodni fog ehhez a stresszhez, és nem fog tovább haladni. Ez az, ahol a hozzáadott ellenállás jön létre. Például egy súlyozott mellény viselésével nő a súlya, és ez nagyobb hangsúlyt fektet az izmaidra. Önnek is lehetősége van pántolni a boka súlya vagy kezében súlyzók a kezedben. Ez több munkát végez a felsőtest izmaiban is.

A borjúizmok, amelyek a gastrocnemiusból és a soleusból állnak, az alsó lábak hátoldalán ülnek, és egy mozgást eredményeznek, melynek neve plantáris hajlítás. Ez akkor történik, ha a lábujjaidat lefelé irányítja. Erős borjak elengedhetetlenek ahhoz, hogy a felugrás során a talajról leálljon a hatalom. Automatikusan a borjakat dolgozik fel lépcsőn történő futtatáskor, és a lábujjhegyeken való futtatással növelheti a hatást.

Minden lépésnél lépést tartva gyorsan lépcsőn lépkedhet fel egy lépcsőn. Lassítva és fokozva minden két lépést, az izmaid nagyobb hangsúlyt fektetnek. Kihúzta a lábát messzebbre, hasonlóan ahhoz, hogy egy földmunkát végezzen a földön. A különbség az, hogy hajlított szögben végzi, így az izmaidnak keményebben kell dolgozniuk.

A pliometria az izom lassú meghosszabbítását vonja maga után, amelyet gyors, robbanásszerű mozgás követ. Ez a fajta edzés az edzések sarokkövében áll a vertikális ugrás javítására. A lépcsőszakaszoknál többszörös plyometrikus gyakorlatok közül választhat. Például, ahelyett, hogy a lépcsőn normálisan feljutna, felemeli őket. Tartalmazzon olyan változatokat, mint a kétlábú komló, minden más lépésnél komplett, egylábú komló és ugrás a lehető legtöbb lépésnél minden ugrásnál.

Mechanika a jumping mögött

Hozzáadott ellenállás

Borjú Izom Trick

Több lépés lépései

plyometrics