A headstands előnyei

A fejpadiát a jóga királyának tekintik, mivel számos előnye van, ami az agyi működéstől és a hangulattól a megnövekedett felsőtest erejéig terjed. Ha a helyes összehangolás végett történik, sok izom van bekapcsolva, beleértve a karok, a felső hátsó és a magot. A fejállomás mérsékelt válleljesítményt igényel, és veszélyes lehet, ha a szakember nem hajlandó támogatni saját súlyát fejjel lefelé irányítva.

Hangosítja a felsőtestet

Amikor a fejfájást megfelelően végzik, a testet elsősorban a vállak és a felső hátsó izmok támogatják, mondja Eden Goldman csontkovács, egy GYIK cikkében az American Council of Exercise ellenjavallt jóga pózokról. A trapézis és a deltoid izmok összehúzódása megvédi a fejét és a nyakát ebben a testtartásban. Ha a vállak túl gyengék, a fejpálcák veszélyesek lehetnek, mert összenyomják a nyaki gerinc csigolyáit, ami állandó károkat és fájdalmat okozhat.

Erősíti a magot

Annak érdekében, hogy egyenes fejpántot tartson, a gyakorlónak be kell vonnia a hasi izmokat – beleértve a ferde, a rectus abdominit és a keresztirányú abdominust. A szegény forma – például hajlított lábakkal vagy hajlékony csípőkkel – – a mag gyengeségét jelzi. Az erős mag a csípőt közvetlenül az áll fölé helyezheti, és kiterjeszti a csípő hajlítóit úgy, hogy a lábak függőlegesek legyenek. A mag erősödött, különösen akkor, ha a gyakorló egyszerre felemeli vagy lecsökkenti mindkét lábát, hogy bejusson és ki a fejtámlából.

Javítja az emésztést

Amikor a test fejjel lefelé van, stimulálódik az agyalapi mirigy, amely szerepet játszik az egészséges emésztésben. Az agyalapi mirigy az agyban lévő borsó alakú endokrin mirigy, amely az anyagcserét szolgálja, és az élelmiszert felhasználható energiává alakítja. Ez szabályozza a hormontermelést és a víz reabszorpciós folyamatát a vesékben. A fejállásokat irritábilis bél szindrómára és más emésztési zavarokra ajánljuk, mivel átrendezik a vastagbelet és a beleket, ezzel ösztönözve a bélmozgást.

Stimulálja az agy funkciót

A fejjel lefelé mutató orientáció vérre szállítja a fejét, javítva az agy működését. A Yoga Journal szerkesztői szerint a fejpánt egyik előnye, hogy “megnyugtatja az agyat”. Serkenti továbbá az agyban mélyen elhelyezkedő tobozmirigyet, és felelős az alvás-ébresztési ciklusok szabályozásáért, és fontos szerepet játszik a szervezet érési folyamatában.

Sok jóga tanár azt akarja mondani, hogy a fejpánt egyenértékű az arccal, mert serkenti a véráramlást az arcra. Az arc és a homlok bőrének fokozott keringése az oxigenizációt és az arcsejtek tartós ifjúságát jelenti. A gyakorlóknak gondoskodniuk kell arról, hogy túl hosszú ideig ne maradjanak a fejfájásban, egyesek az arcukon “feltörő” érzést vagy törött ereket jeleznek. Tíz légvétel, vagy egy-három perc, elég ahhoz, hogy élvezhesse a fejlõdés előnyeit.

A Yoga Journal című, “Támogatott Headstand” című cikk szerint a “testtartás” segít a stressz enyhítésében és enyhe depresszióban. ” Mivel a fejfájás stimulálja az agyalapi mirigyet – amely felelős az endorfinok felszabadításáért, a szervezet “boldog” hormonáért – felírhatók a depresszióval járó szomorúság és letargia enyhítésére. A fejállások csökkentik a kortizol, a stressz hormon termelését, növelik az agy vérellátását, serkentik a melatonin, a dopamin és a szerotonin termelődését, a hormonokat, amelyek szabályozzák a hangulatot.

Táplálja az arcot

Megoldja a depressziót