Csökkent ösztrogén és szívpalpitáció

Amikor a nők az ösztrogén csökkenésével találkoznak, mint a menopauza idején, gyakran szívritmuszavarok szenvednek, amelyek alapvetően szívritmusosak. Ezek a szívdobogás általában más tünetekhez kapcsolódik, amelyek ebben az időben kapcsolódnak egy nő életéhez, például forró villanásokhoz. De gyakran előfordul, hogy az óvatosság oldalán tévednek, ezért egy orvosi szakemberrel folytatott konzultáció nem szokatlan.

Szívdobogás

Az Országos Egészségtudományi Intézetek meghatározzák a szívdobogást, mint a versenyző, gyors vagy lüktető szívverések érzését. Néhány ember számára ez még úgy is nyilvánvalóvá válik, mint egy érzés, hogy a szív valójában egy ütemet hagy. Bár gyakran zavarba ejtőek, a szívdobogás ritkán okoz riasztást, megnyugtatja a Mayo klinikát. Általában olyan típusú ingerekkel jönnek létre, amelyek a szív kialakulását okozzák, például olyan hormonális változásokat, amelyek az ösztrogén csökkenésével figyelhetők meg.

Változás kora

A nők életkorában petefészkük egyre kevesebb ösztrogént kezd. Ez a csökkenés az ösztrogén gyakran válik kiemelkedőbbé, amikor egy nő eléri a negyvenes évet, jelezve a menopauza kialakulását. Ebben az életszakaszban nem ritka, hogy a hormonszintek hirtelen lecsapódnak, ami a vazomotor reakciókat okozhat a szervezetben. Ez az erek dilatációját és összehúzódását okozza, ami a menopauza által gyakran okozott tüneteket váltja ki. Az egyik ilyen tünetek a szívdobogás.

Tünetek

Az ösztrogén csökkenése következtében fellépő szívpalpitációk általában nem jelennek meg más tünetek nélkül. A legtöbb nőnél a szívdobogást forró vaku kíséri. Ezek megelőzik a forró vakut vagy előfordulnak a bőr hirtelen felmelegedése során. A nők a nyomás, a magas hő hatása, a bőr öblítése és a hirtelen izzadás esetén is tapasztalhatnak bizonyos mértékű nyomást, utal a Mayo klinikára.

szempontok

Bár az ösztrogén csökkenésével járó szívdobogás általában ártalmatlan, ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagyni őket. Ha egy nő tapintatot tapasztal, az Országos Egészségügyi Intézet ajánlotta, hogy konzultáljon egy orvossal, különösen akkor, ha ezek a palpitációk légszomjjal, szédüléssel vagy mellkasi kényelmetlenséggel kapcsolódnak, tájékoztatja a Mayo Klinikát. Ugyancsak bölcs dolog az orvoshoz fordulni, ha fájdalom vagy kellemetlen érzés jelentkezik a test más területein, például a karon, a vállon, a nyakon vagy az állkapocson. Lehet, hogy egy alapállapot, például szívbetegség, vagy akár szívroham jele.

Kezelés

Lehetséges szívritmus-megbetegedések kezelésére az ösztrogén csökkenése miatt az ok kezelésével, amely jellemzően a menopauza. A palpitáció a hormonkezeléssel csökkenthető. Ez magában foglalja a szervezet kiegészítését ösztrogénnel. Ha azonban egy nő a szívbetegség kialakulásának kockázatával jár, ez nem lehet megfelelő kezelési lehetőség. Néhány nőnél az ösztrogénterápia növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.