Étvágy és az influenza

Az influenza vagy az influenza olyan vírusfertőzés, amely elsősorban az orrát, tüdejét és torkát érinti. Az influenza hasmenést, hányást és csökkent étvágyat okozhat. Bár az influenza hasonló tüneteket okozhat a közönséges hidegben vagy a gyomorfájdalmakban, az influenzavírus hatásai. Az influenza komoly szövődményekhez vezethet, amelyek évente tízezer embert érintenek az Egyesült Államokban, a Centers for Disease Control és Prevention című tanulmány szerint. A tüneteket orvosnak kell értékelnie. Az influenza első jeleire hívja orvosát, és hívjon fel egy időpontot.

Influenzaszerű tünetek

Az influenza leggyakoribb tünetei a hidegrázás, a test fájdalmai, szédülés, fejfájás, émelygés, energiahiány, kipirult arc, émelygés és hányás. Egyéb tünetek lehetnek asztma, szívelégtelenség, izzadás, fülledt orr, étvágytalanság és izomfájdalom. Az általános tünetek körülbelül két-négy napig tartanak, majd eltűnnek. A légzési tünetek négy-hét napig maradnak.

Étvágy

Az étvágycsökkenés gyakori, különösen akkor, ha az emésztőrendszert érintő tünetek, például a hányás, hányinger vagy hasmenés kialakulásához vezetett. A dehidratáció aggodalomra ad okot az influenzával kapcsolatban, az Országos Egészségügyi Intézetek szerint. Növelje a folyadékbevitelt forró teával, levesekkel és vízzel. Egyél az édeskés ételeket, például a pirítóst, a fehér rizst, a banánt, a csirkét és a főtt burgonyát. Ha nem tudja tartani az ételt, forduljon orvosához további értékeléshez.

Kezelés

Nincs gyógymód az influenza miatt. Az étvágya nem térhet vissza, amíg a vírus nem jön ki a rendszerből. Orvosa speciális vírusellenes gyógyszereket írhat fel, ha úgy ítéli meg, hogy ez előnyös. Az előírt gyógyszerek mellett az NIH ajánlja a pihenést, a megnövekedett folyadékfelvételt és az over-the-counter gyógyszerek használatát a tünetek enyhítésében.

Megelőzés

Az influenza elleni védelem legjobb védelme a CDC szerint megelőző intézkedések végrehajtása. Ütemezzen és maradjon következetes az éves oltás befogadásakor. Mossa meg gyakran a kezét meleg vízzel és szappannal. Használjon kézi szanitereket, ha víz nem áll rendelkezésre. Fertőtlenítse a gyakran használt tárgyakat és tárgyakat, például ajtókilincseket, munkalapokat és WC-ket. Kerülje a betegekkel való érintkezést, maradjon otthon, ha a hőmérséklet meghaladja a 100 Fahrenheit értéket. Tartsa a gyerekeket otthonról az iskolából vagy a napközi otthonról, ha úgy tűnik, hogy beteg.

Megfontolás

Ha gyors fogyást tapasztal, gyengének érezheti magát, vagy 100,5 Fahrenheit felett lázasodhat, sürgősségi orvosi ellátást kaphat. Ezek lehetnek olyan súlyos állapotok, amelyek nem kapcsolódnak az influenzához.