Étvágya a hasmenéses kisgyermekeknek

Gyakorlatilag minden kisgyermek tapasztalhatja a hasmenést, amelyet fertőzések, táplálék-intolerancia, paraziták, antibiotikumok okozhatnak, sőt túl sok italt fogyasztanak. A legtöbb hasmenés enyhe, és csak néhány nap alatt kezelhető otthoni ápolással. Az Ön által kínált ételek és folyadékok közvetlen hatással vannak a hasmenésére, így elengedhetetlen megérteni, hogy mely élelmiszerek segíthetnek, és amelyeket el kell kerülni.

Mi táplálja a kisgyermekét?

A hasmenéses kisgyermekek számára a AskDrSears.com a BRATY diétát ajánlja: banán, rizs vagy rizs gabona, almaszelet, toast vaj és joghurt nélkül. Ha gyermeke enyhe hasmenéssel rendelkezik, akkor továbbra is táplálhatja a gyümölcsöt, a zöldséget, a keményítőt és a sovány húsokat, amelyeket rendszerint megenni, feltéve, hogy nem idegesítik a gyomrát. A hasmenéses kisgyermekek táplálkozásakor fele annyi ételt ajánl, mint általában, de kétszer annyiszor.

Mit kell inni a kisgyereknek?

A beteg gyermekeknek sok folyadékra van szükségük ahhoz, hogy pótolják a hasmenés által elvesztetteket. Ha a hasmenése enyhe, akkor a kisgyermek az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint továbbra is az anyatejet, a formulát vagy a vizet is szedheti, anélkül, hogy különleges folyadékra lenne szükség. A AskDrSears.com azt is javasolja, hogy hagyja, hogy gyermekét kortyolgassa fehér szőlőlével, és szopogat a popsicles-szal a nap folyamán, hogy segítsen neki a hidratált állapotban. A közepesen súlyos vagy súlyos hasmenéses gyermekeknek elektrolitos italra, például Pedialyte-re van szükségük, hogy kicseréljék a sót és a vizet, amit a testük elvesztett.

A hasmenés súlyossága

A kisgyermek hasmenése súlyosságának meg kell határoznia, hogy mennyit táplál. A napi négy vagy több laza székletből álló gyerekeknek csak keveset kell fogyasztaniuk a BRATY diéta egész napján. A AskDrSears.com azt is javasolja, hogy vágja vissza a képletet, ha a tippje megitatja. A napi négy-nyolc laza székletet tartalmazó gyerekek esetében egy rész elkészített formulát egy rész elektrolit oldattal keverjenek össze, a 10 vagy több laza székletű gyerekek esetében nem adnak formulát, hacsak a gyermekorvos másként nem ajánlja.

Elkerülendő ételek

Amellett, hogy követi a BRATY étrendet, és sok folyadékot kínál, vannak bizonyos ételek és italok, amelyek súlyosbíthatják a hasmenést, és ezt elkerülni kell, amíg a kisgyermek jól nem lesz. Kerülje a tejtermékeket, kivéve a joghurtot, amely probiotikumokat tartalmaz, amelyek segítik a bél gyorsabb gyógyulását. Ne ajánljon olyan édesített italokat, mint a szóda, a sportolók és a gyümölcslevek, kivéve a fehér szőlőlét, mert az ilyen italok cukorja vizet belővesz a belekben és a hasmenést rosszabbá teszi, mondja a BabyCenter weboldala.

Mikor hívja fel a doktort?

A hasmenés nagyon enyhe vagy súlyos lehet, és hányással vagy magas lázzal járhat. Hívja gyermekorvosát bármely olyan tünetre, amely Önre vonatkozik, beleértve a 102 fok feletti lázat, a széklet vérét, a kisgyermek viselkedésének változásait, a folytonos hányást, a fekete székletet vagy a kiszáradás jeleit, mint ritka vizelés, szájszárazság, szélsőséges szomjúság vagy könnyek Amikor sír. Soha ne adjon gyermeknek a hasmenés ellenes gyógyszereket, hacsak a gyermekorvos másként nem utasítja.