Gyakorlatok egy sűrített gerincvelőhöz

A gerincvelő olyan idegekből áll, amelyek előre és hátra továbbítják az üzeneteket az agyad, az izmok és más szövetek között. A gerinc védi, amely gerincként ismert halmozott csontokból áll. A gerincvelő összepréselése a nyaktól a gerinc alsó végéig történik. A kezelés a sűrítés súlyosságától függően változik, de tartalmazhat speciális gyakorlatokat is.

Míg a gerincvelő tömörítésének leggyakoribb oka a fokozatos kopás, a többi körülmény kompressziót is okozhat. Az osteoarthritis, a gerinc, a sérülés és a fertőzés rendellenes összehangolása a leggyakoribb ok. Kompresszió esetén a tünetek közé tartozik a fájdalom és merevség, zsibbadás, égő fájdalom és az érzés kudarca a lábakban.

A nyak erejének és rugalmasságának javítása egyszerű gyakorlatokkal csökkentheti a fájdalmat, és az alapvető kezelésre ajánlott. Az egyik legegyszerűbb gyakorlatot azzal kezdődik, hogy mindkét kezével egyenesen ül a nyaka mögött. Óvatosan hajlítsa előre, hogy a könyök a combok felé mozogjon. Folytassa a hajlítást addig, amíg egy nyúlványt nem érez, majd lassan térjen vissza egy függőleges helyzetbe. Ismételje meg 10-szer vagy kevesebbet, ha fájdalmat érez. Ez az egyszerű gyakorlat megnyitja a csigolyákat és kitörli a gerincvelőt.

Az oldalsó hajlítás szintén lecsökkenti a csigolyákat. Kezdje egy ülő helyzetben egyenes háttal és mindkét kezével a fejed mögött. Óvatosan hajlítsa a jobb oldalát, mozgassa a könyökét a csípő felé egy enyhe nyúlványon. Kerülje előre vagy hátrafelé. Lassan menj vissza egy függőleges helyzetbe, majd ismételje meg a bal oldalon. Ez a gyakorlat mindkét oldalon legfeljebb 10 alkalommal ismételhető.

Amikor a gerincfájdalom lokalizálódik a hát alsó részén, az aerob testmozgás enyhíti a stresszt és fokozza az endorfinok felszabadulását, amelyek a szervezet természetes fájdalomcsillapítói. A helyhez kötött kerékpár lovagolása aerob testmozgásként a gerincet kissé hajlított irányba tereli, és megnyitja a gerincvelőt, csökkentve a gerincnyomást. Más ilyen aerobic gyakorlatok közé tartozik a gyaloglás vagy úszás, amelyek hasonló előnyökkel járnak a gerincnél.

Feltételek és tünetek

Bővítési gyakorlat

Side Bend Extension

Aerob gyakorlatok