Vitaminokat vesz az üres gyomorra, émelygést okoz?

A vitamin-kiegészítők különféle formákban kaphatók, beleértve a tablettákat, kapszulákat vagy gumiszerű rágcsálókat, hogy megkönnyítsék a lenyelést. De egyes készítmények még mindig irritálhatják a gyomrotokat. A táplálékkiegészítők hivatal megjegyzi, hogy sok kiegészítés olyan aktív összetevőket tartalmaz, amelyek erősen befolyásolják az emésztőrendszert, és ha vényköteles gyógyszereket is szed, kölcsönhatások léphetnek fel. Kérjen tanácsot orvosától, mielőtt vitamin-kiegészítőket használna, és fontolja meg a vitamin bevitelét az élelmiszerrel az émelygés kockázatának csökkentése érdekében.

Emésztési vitamin

A vitamin-kiegészítők az Ön napi ajánlott bevitelének többségét egy tápanyagcsomagban adagolják. Ez sok ember számára kényelmes, de az emésztőrendszer nem egyezik bele, attól függően, hogy miként veszi be a táplálékadagot és a hozzáadott tápanyagok mennyiségét a vitaminban. Miután lenyeli a vitamint, a gyomrában ül, miközben savas gyomorfehérjével hígítjuk, mielőtt a vékonybélbe kerülne a végső lebomláshoz. A kiegészítés lebontásához előállított emésztőrendszer mennyisége több lehet, mint amennyi szükséges. A gyümölcslevek pufferelésére szolgáló további ételek nélkül előfordulhat, hogy gyomorpanaszok fordulnak elő, különösen akkor, ha multivitaminot adnak hozzá töltőanyagokkal.

Oldhatóság

A vitamin-kiegészítő oldékonysága szintén szerepet játszhat az Ön által tapasztalt mellékhatásokban. A vízben oldódó vitaminok közé tartozik a C-vitamin és a B-komplex. Ezek a vitaminok kevésbé hajlamosak a gyomor zavaraire, ha az ajánlott mennyiségben vesznek részt, mert vízben oldódnak. Abban az időben, amikor a vízben oldódó vitaminok elérik az emésztőrendszer alsó részét, többnyire lebontják. A vízben oldódó vitaminokkal ellentétben a zsírban oldódó vitaminok, beleértve az A, D, E és K vitaminokat, hosszabb ideig emésztik, mert kötődnek és tárolják a test zsírsejtjeiben. A zsíroldható vitaminok hosszabb ideig maradnak a gyomrodban.

Vegyük az ételt

A gyomor-bélés ingerlése által okozott gyomorpanaszok vagy emésztési zavarok az émelygés érzését keltik, általános betegség, amely a hányást kéri, de nem vezet hányáshoz. További emésztési szövődmények lehetnek hasmenés, görcsök vagy hasi fájdalom, de ezek a hatások általában a vitamin-dózis túlzott bevitelének eredményeképpen következnek be. Kerülje az émelygés érzését, ha a vitaminokat egy kis táplálékkal vagy étellel és egy teljes pohár vizet vesz. Forduljon orvosához a vitamin adagolására vonatkozó ajánlásokhoz, hogy biztosítsa az egészségügyi szükségleteinek megfelelő mennyiségét.

szempontok

Kérjen tanácsot orvosától, mielőtt bevenné a vitaminokat. Olvassa el a csomag címkéit útmutatásként a vitamin-kiegészítők felvételére vonatkozóan, mivel egyes önállóan adagolt vitaminok a legoptimálisabban felszívódnak, ha üres gyomorra kerülnek. Ha szed egy multivitamint egy üres gyomorra, és gyomorpanaszokat vagy hányingert tapasztal, enni, mielőtt bevenné a vitamint. A tartós émelygés jelezheti az alapbetegség szövődményét, és azt orvosával meg kell vizsgálni.