A C-vitamin késleltetheti a menstruációt?

A C-vitamin segít a szervezet működésében többféle módon, de nincs befolyása vagy kapcsolatban a menstruációs ciklusával. Számos tényező késleltetheti időtartamát, de a C-vitamin nem tartozik ezek közé. Ha aggasztja a C-vitamin szintjét, beszéljen egészségügyi szolgáltatójával.

C vitamin

Túl sok vagy túl kevés C-vitamin befolyásolhatja a szervezetet. Túl sok C-vitamin okozhat gyomorhurutot, hasmenést és más emésztőrendszeri problémákat. A MedlinePlus túlságosan több mint 2000 mg napi C-vitamint határoz meg. Túl kevés C-vitamin okozhat száraz és hajlamos szőrszálakat, könnyen zúzódást, orrvérzést, durva vagy száraz pikkelyes bőrt, gyengített fogzománcot, ínygyulladást és az íny vérzését, csökkent képességét a fertőzések leküzdésére és sebek gyógyítására. A C-vitamin ajánlott napi bevitele napi 75 mg nőknél és napi 90 mg férfi esetén. A napi ajánlott bevitel kevesebb mint normális fogyasztása esetén C-vitaminhiányhoz vezethet.

Menstruációs ciklus változásai

Néha a menstruációs ciklusa változhat a hónapok egy hónapja miatt. Mivel a hónapok száma egy hónapban változik, ez megváltoztathatja a ciklus időzítését, ha minden hónap elején kezdődik. Idővel akár egy hetet is eldobhat. Az elhízás befolyásolhatja az időtartamokat is, különösen akkor, ha nemrégiben jelentős mennyiségű súlyt nyert. Jelentős súlycsökkenés ugyanolyan hatással is járhat. A kóros vetélés szintén befolyásolhatja a menstruációs ciklusát. A kóros vetélés az Amerikai Terhességi Szövetség szerint akkor következik be, amikor a terhesség elvesztése röviddel az implantáció után történik, és egy nő vérzést tapasztal a normális időszakához közel. A terhesség elvész a kémiai terhesség alatt, és a legtöbb nő soha nem tudja, hogy terhes.

Egyéb okok

A hormonális egyensúlytalanságok is okozhatják az időtartamát. Ez fertőzés vagy más egészségügyi problémák miatt fordulhat elő. A születésszabályozás fogamzásgátlói késleltetett időt is okozhatnak, és a ciklusok között is észrevehetjük a pecsételt, amíg a tested nem fog megszokni a fogamzásgátlót. A petefészke cisztája befolyásolhatja a menstruációs ciklusát. Túl sok a testmozgás, a stressz és a szorongás is megzavarhatja a normális menstruációs ciklust.

szempontok

Ha késői időszak van, és gyanítja, hogy terhes lehet, azonnal kapjon terhességi tesztet. Egészségügyi szolgáltatója meg tudja határozni, hogy terhes vagy ha más okból késik. Ha új fogamzásgátlót kezdesz, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltatót, hogy milyen gyakran kell az időtartamodat és milyen egyéb menstruációs mellékhatások, például a pikkelyezés.