A glutén és a csípő feszesség befolyásolhatja az alsó hátamat

Szoros vagy gyenge izmok a csípőben, a fenékben vagy a glutationokban negatív hatással vannak a testtartásra. Ideális esetben a medence semleges helyzetben van, ha hátra van döntve, akkor a hátán túlságosan lapos lesz. Ha a medence túlságosan elrepül, valószínűbb, hogy visszahúzódik. Mindezek a testtartás aberrációi hátfájást okozhatnak az izmok, az ínszalagok és az inak stresszének következtében.

Egy kiegyensúlyozó törvény

Az izmok állandó hátizsákkal rendelkeznek, egy készletet használnak egy csont vagy végtag meghosszabbítására, míg egy másik hajlékonyabb. Az izmok közötti egyensúlytalanság egy olyan készletet eredményez, amely túl laza és egy másik, túlságosan szűk. Ha egy izom hosszú ideig lerövidül, akkor szűk lesz. A hosszú ideig tartó ülések megtartják a csípő flexorokat, és növelik annak kockázatát, hogy szorosak lesznek. Ülések is okozzák a gluták gyengeségét a használat hiánya miatt.

Hip flexors és gyenge mag

Mivel a csípő flexorok és a gluteális izmok a medencéhez kapcsolódnak, az izmok kiegyensúlyozatlan állapotban kanyargó medencét és alacsony hátfájást okoznak. A csípő hajlítói emelik a combot a has felé. Ha szorosak, akkor előrehajolják a medencét, és túlzott ívet okoznak az ágyékcsonton. Emellett átveszik a hasi izmok néhány funkcióját, ami gyengíti a magot – a has és a spinális izmokat. A gyenge mag növeli a hátfájás kockázatát is.

A probléma javítása

A nyújtás, a masszázs és az ellenállóképesség olyan módszerek, amellyel megoldható az izom és a csípő feszességének problémája. A nyújtás segít kiegyensúlyozni az izmok egyensúlyát és lazítani a feszes izmokat. A statikus nyújtás magában foglalja a test vagy végtag mozgását a testtartásba, majd legalább 20 másodpercig tartja a testtartást. A masszázs terápia segíthet lazítani és lazítani a feszes izmokat. A testtömeg-gyakorlatok, mint például a situps vagy ugrók, egyfajta ellenállóképzés, amely nem igényel különleges felszerelést. Koncentráljon a hasi izmok, a csípő hajlító és a gitár gyakorlására, hogy erőssé tegye minden gyenge izmokat.

Figyelmeztetések és figyelmeztetések

A glutén és csípőfeszülés enyhítésének kulcsa az érintett izmok nyújtása és erősítése. Az egészségügyi szakemberrel, például a fizikoterapeutával folytatott konzultáció segíthet meghatározni a pontos problémát, és a terapeuta konkrét ajánlásokat tehet a személyre szabott edzésprogramra. Mivel az alacsony hátfájásnak más okai lehetnek, melyek közül néhány potenciálisan súlyos, az edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon az egészségügyi szakemberrel és a hátfájással, amely nem pihent egy-két nap múlva.