A mellek visszanyerik a szopást a szoptatás után?

Amikor anyát szoptatod, biztosak lehetsz benne, hogy a lehető legjobb ételeket adod a babának. Lehet, hogy nem olyan biztos abban, hogy változik a szervezet a hónapok alatt vagy évek alatt, amikor szoptat. Azok a változások, amelyek meghatározzák, hogy a mellek elcsuklik a gyermeke születése előtt, de nehéz lehet meghatározni, mi lesz a végső alakjuk az elválasztás után.

A szülés előtti emlőrákváltozások

Sajnos a szoptatás sok olyan emlőváltozásért felelős, amely valójában a terhesség eredménye. A hormon relaxin, amely segít feloldani a szalagokat és a inak a medence, hogy felkészüljenek a születés, tartósan befolyásolja a mellszövet. Amint a mellek teljesebbé és nehezebbé válnak a terhesség alatt, ez is megnyújtja a mellszövetet, és megteremtheti a mellek megnyúlását a normális méretre való visszatérésük után. A 2007-es Baltimore-i American Society of Plastic Surgeons konferencián bemutatott tanulmány nem mutatott különbséget az emlődaganatok között azoknál a nőknél, akik szoptattak és azoknak, akik táplálták a csecsemőket, jelezve, hogy a jövőbeli mellhatékonyság a terhesség eredménye, nem a szoptatás .

Az emlőváltozások a szoptatás alatt

A mellek rendszerint az első négy-hat héttel a születés után töltik be, hogy a tej ellátásához szükséges mennyiséget a baba igényeihez igazítsa. Az anya, aki úgy dönt, hogy nem szoptat, szétnyitható vagy megereszkedő melleket tapasztalhat, amint a tej száraz. A szoptató anyák négy-hat hétnyi extrém teltséget tapasztalnak a mellek adaptálása előtt. A kezdeti adaptációs periódus után a mellek érzékenyebbek és kevésbé teljesek, bár a tejtermelés folytatódik, amikor a baba ápolónő. A szoptatás alatt mellek alakja eltérhet az elváltozás utáni formától, mivel a szoptatás megakadályozza a terhességi változások következtében fellépő normális megereszkedést.

Megelőzés

Bár a terhesség és a szoptatás után nem lehet teljes mértékben megakadályozni a mellbélést, bizonyos dolgok befolyásolhatják az elkerülhetetlen emlőváltozásokat. A túlsúlyos nőknél nagyobb a valószínűsége annak, hogy a csecsemő után szoptatnak, ezért a fogamzás előtt meg kell próbálnia a testsúlycsökkenést. A dohányzás csökkentheti a bőr rugalmasságát és megnövelheti annak valószínűségét, hogy a terhesség alatti mellszaporodás hosszú lesz a gyermeke elszáradását követően.

szempontok

A terhesség és a szoptatás alatt a mellekben bekövetkező változások némelyike ​​genetikai, ezért néhány nő észreveszi, hogy a mellek a szoptatás utáni mérethez és szilárdsághoz hasonlóak a terhesség előtti melléhez hasonlóan. Minél több terhesség van és annál nagyobb a melle a terhesség előtt, annál valószínűbb, hogy csökkentette az emlőbilincset. A mellek is kevésbé szilárdak az életkorral.