A tojás rossz enni, amikor fogyni?

A súlycsökkentő diéta elindításakor a tojások az első olyan élelmiszerek, amelyeket a kalóriaszegénység és a zsírtartalom miatt elhanyagolhatónak tartanak – és az általánosan meggyőződés, hogy károsak a koleszterinszintjükre és egészségükre. Azonban a tojások rendkívül táplálóak, számos előnyöket kínálnak, és rendszeresen szerepelhetnek az egészséges testsúlycsökkentő étrend részeként.

Annak érdekében, hogy fogyjon, kevesebb kalóriát kell fogyasztania, mint az ég. A Centers for Disease Control és megelőzés szerint a napi 500-1000 kalóriával csökkentett kalóriaszegény fogyasztása csökkentheti a súlyát. Az egyik közepes tojás körülbelül 75 kalóriát tartalmaz, ami kisebb, mint egy közepes méretű banán. Még akkor is, ha 3 tojást ételt vagy snack-et fogyaszt, 250-nél kevesebb kalóriát vesz be, és sok helyet hagy a nap bármely más étele számára, miközben továbbra is a kalóriaszegénységen belül marad.

A közepes tojás körülbelül 6 gramm fehérjét tartalmaz. A fehérje nagyon fontos szerepet játszik a szervezetben, segít a sejtek felépítésében és javításában, valamint segít a kémiai reakciókban. A szervezetnek hosszabb időre van szüksége a fehérje megemésztésére, ami azt jelenti, hogy egy nagyobb fehérje étrend segíthet abban, hogy teljesen érezze magát, és később a nap folyamán megálljon. A fehérjefogyasztásról szóló Intézet Intézete napi 56 gramm felnőtt férfi és napi 46 gramm felnőtt nõ számára.

A tojások gyakran társultak a magas koleszterinszint és a szívbetegség kockázatának növeléséhez. A táplálkozási Dr. Joe Mercola szerint azonban a tojásban található koleszterin nem befolyásolja hátrányosan a vér koleszterinszintjét, vagy növeli a szívbetegség kockázatát. A tojások is tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint a kolin, a karotinoidok, valamint az A, E és B-12 vitaminok, amelyek mind fontos szerepet játszanak a szervezetben.

A tojás ideális választás egy magas fehérje, alacsony szénhidrát reggeliért. Előfordulhat, hogy forraljuk, rázogatjuk vagy megdöngetjük a tojásait néhány zöldséggel vagy hideg vágással, hogy növeljük a vitamin-, ásványi és fehérjetartalmakat. Keményen főtt tojásokat használjon salátában, vagy készíts el egy frittátot az esti vacsorára. A tojás is kiválóan fogyaszthatja az egyedül fogyasztott ételeket.

Kalória

Fehérje

Egészségügyi előnyök

A tojások beillesztése a táplálékba