Agresszív viselkedés a gyermekek és a táplálkozás területén

A gyermekek agresszív viselkedésének sok oka van, ám a közös bűnös gyakran az élelmiszer és a rossz táplálkozás. A Tanulási Szakértelem megállapítja, hogy a vizsgálatok ismételten bebizonyítják, hogy a diéta módosítása néha drasztikusan javítja a gyermekek agresszív és nem kívánt magatartását. A cukor, az adalékanyagok, a telített zsírok, a finomított szénhidrátok és a koffein mind hozzájárulhatnak az agresszióhoz.

Aggresszió meghatározva

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia az általános iskolai korú gyermekek és az idősebbek erőszakos magatartását határozza meg. Egyes fiatalabb gyermekek hajlamosak harapni, ütni és elpusztítani a tulajdonukat, de számukra a viselkedés fejlődési szempontból megfelelő. Az agresszió a Attention Deficit Hyperactivity Disorder (A figyelemhiányos hiperaktivitási zavar) jellemzője, az AAP szerint, amely szintén hat éves koruktól kezdve diagnosztizálható. Nem minden agresszív gyermeknek van ADHD-ja, de mindkét esetben a fiúk többet érintenek, mint a lányok.

Táplálkozás ma

A feldolgozott ételek ma sokkal gyakoribbak, mint valaha. A zabpehely most egyedi csomagokban jön, és a színeket főzzük. A gyerekek gyakran eljutnak a cukros gyümölcslevekhez és a szódákhoz, mielőtt vízhez jutnak. Az elfoglalt életstílusok megkívánják a kényelmet. Nem sok embernek van ideje felszeletelni a krémet, ezért helyettesítik a tejszínt. Még a gazdálkodás is megváltozott: a kis ökológiai gazdaságok a vegyi anyagokra támaszkodó iparosodott gazdaságok kivételes kivételei.

Feingold Diet

A Feingold Diet egy népszerű étrend gyermekek számára, akiket agresszió vagy ADHD diagnosztizáltak. A 70-es évek elején dr. Benjamin Feingold fejlesztette ki a mesterséges színezékeket, ízesítőket és édesítőszereket, valamint a tartósítószereket és az étrendből származó szalicilát-tartalmú élelmiszereket. A Feingold Szövetség 80 százalékos sikerességgel büszkélkedhet, és a kutatás alátámasztja ezt a megállapítást. Az étrenddel kapcsolatos tanulmányok listája az agresszió és az ADHD tünetek javulásáról a http://www.feingold.org/pg-research.html címen található.

Gluténmentes / kazeinmentes étrend

A gluténmentes / kazeinmentes táplálkozás egy másik népszerű étrend gyermekek számára, akiket agresszió vagy ADHD diagnosztizáltak. A glutén a búzában, rozsban, árpában és néhány zabban található fehérje, és a kazein egy tejben található fehérje. A sikerességi arányok ebben a pontban inkább anekdotikusak, mivel a kutatásnak még nem kell erõs kapcsolatot teremtenie e táplálkozás és az agresszív magatartás javulásával.

Figyelem

Az agresszió és az ADHD egyre nő, de az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia is figyelmezteti a szülőket a korai vagy gyors diagnózis ellen. Bár az étrend és a viselkedés között kapcsolat áll fenn, a szülőknek nem feltétlenül kell gyógyszert igénybe venniük, ha a tünetek nem javulnak az étrend módosítása során. Fontos megvizsgálni azokat a tényezőket is, amelyek hozzájárulhatnak a nem kívánatos viselkedéshez, mint például a közelmúltban bekövetkezett nagyobb átmenetek, mint például a család új családja, új iskola vagy lakóhelyi beavatkozás. Talán a gyermeket egyszerűen átgondolják és fáradnak. A gyermekorvoshoz minden tünetet, aggodalmat és kezelést elengedhetetlen.