Az ivóvíz és a bőr előnyei

A víz létfontosságú szerepet játszik az emésztésben, a vérkeringésben, a tápanyagok felszívásában és a toxinok eltávolításában. Fontos a szervezet minden szervének működésében, beleértve a bőrt is. Mint minden más szerv, a bőrt olyan sejtek alkotják, amelyeknek meg kell követniük a víz működését. Ha a bőrsejtjei nem elég hidratálódnak, a bőrének megjelenése szenved, így az idősebbnek tűnik.

Fogyás

A víz tudományosan bizonyítottan segíti a súlycsökkentő erőfeszítéseket. Ha kevesebb kalóriát vesz be, mint az idő múlásával, akkor fogy. Az Amerikai Kémiai Társaság 2010-es Országos Találkozóján bemutatott tanulmány kimutatta, hogy a reggeli, ebéd és vacsora előtt két pohár 8 pohár vizet fogyasztottak, amelyek mindegyik étkezésnél 75-90 kalóriát fogyasztottak, mint az a csoport, amely nem ivott több vizet . Három hónap elteltével a résztvevők több vizet ivott átlagosan 4,5 fonttal többet, mint azok, akik nem.

Méregtelenítés és szívegészség

A víz megőrzi a testben folyó dolgokat, segíti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatát. Növeli a szervezet hidratáltságát, növeli a vérkeringést, ami segít a kiváltó rendszerben és a nyirokrendszerben megszabadulni a toxinoktól, és bármi másra nincs szükség. Az “Alternatív terápiák az egészségügyben és az orvostudományban” című, 2013-ban közzétett tanulmány szerint a szívbetegség a vezető halálok a tűzoltók között a kiszáradás miatt. Amikor a szervezet nem elég hidratált, a létfontosságú szervek sejtjei vért veszik a vérből a működéshez, ezáltal a vér sűrűsödik. Ez nyomást gyakorol a szívre, mert erősebben szivattyúzza a vért.

Bőrkialakítás

Amikor a vére vastagabbá és vízhiányosá válik a vízből húzódó szervekből, a vér a vízből vizet húz a bőrsejtektől, Dr. Richard Besser, az ABC News fő egészségügyi és orvosi szerkesztője szerint. Ezáltal a bőre kiszárad, és a szeme sötétebbé és elsüllyedt. Idővel a feltétel gyorsabban elöregszik. Ha a bőröd száraz, kevésbé rugalmas és rugalmas, így hajlamos a ráncosodásra. Ha nem érzel szomjas, akkor valószínűleg nem jutott el a kiszáradás pontjára, amely hatással van a bőrére, mondja Besser.

Mennyit kell itni

A szakértők általában azt javasolják, hogy minden nap 6-8 uncia pohár vizet fogyasztanak. A Cleveland Clinic szerint a vizelet színének megvizsgálása segít meghatározni, mennyi víz szükséges. Ahhoz, hogy egészséges és hidratált maradjon, nagyon halványsárga legyen, mint a szalma színe. Ha teljesen világossá válik, túl sokat inni. Ha sárga, még egy kicsit inni kell.