Az ivóvíz kiszabadítja a koffeint a rendszeréből?

A víz segíti a vérsejtek oxigént és tápanyagokat a szervekbe, és segít nekik a hulladék elszállításában. Sajnálatos módon sok vizet nem fogyaszt a koffein gyorsabban, mint általában. Mégis, a jó hír az, hogy napi több pohár víz fogyasztása segít a vér folyamatos áramlásában. Még jobb hír az, hogy ha megpróbálja megszabadulni a koffein rendszertől, a jól hidratált megmaradása segíthet egy kicsit a fejfájásokkal, amelyek koffeinkivonással járnak.

Hidratáció

Mindenki vízigénye más. Egy Arizonai főiskolai triatlon igényel több vizet, mint egy ötéves Alaszkában. A kor, a nem, a méret, az aktivitási szint és a földrajzi hely mindegyik figyelembe veendő tényező. De általános iránymutatásként, nyolc nyolc ozot fogyasztva. Napi pohár vizet egy jó kiindulópont. Ivóvíz minden étkezéskor és minden falatozással, vagy egy 32 oz. Egy üveg víz körül, mindkettő jó módja a hidratált marad.

Koffein

A koffein enyhe stimuláns, amely a központi idegrendszerben működik. Nem mindenki érzékeny a hatásaira, és néhány ember érzékenyebb, mint mások. A legtöbb stimulánshoz hasonlóan a koffein toleranciája is meg fog felállni, és úgy érezheti magát, hogy három csésze kávéra van szüksége, hogy csak egy ébredjen fel.

öblítés

Az átlag felnőtt körülbelül 32 oz-ot hagy. Minden nap a vizeletet, nagyrészt a nappali órákban. A vizelet az marad, miután a szervezet lebontja az ételt és az injekciózó folyadékokat, beleértve a koffeint tartalmazó készítményeket is. Ezt a folyamatot nem lehet gyorsabbá tenni, de annál több vizet vesz be, annál több vizelet kerül ki. Ez nem segít a koffein gyorsabb vérének a vérből, de a hidratált tartózkodása támogatja a húgyúti rendszert, ahogyan a munkáját.

eljárás

Mivel nincs mód a koffein azonnali öblítésére a szervezetből, az egyetlen hosszú távú megoldás a “koffeinfagyasztás” számára a koffeinfogyasztás korlátozása vagy megszüntetése. A kávé és a tea tartalmaz koffeint, és így a csokoládé és a cola iszik. Egyes energiaitalok különösen magas koffeint tartalmaznak. Indítsa el a koffein forrásait egy időben, és apránként vágja le a fő forrását. Ha kávé van, reggel egy csésze koffeinmentes kávét, majd átkapcsolni a dohányzásra. Vagy használj állandó és decaf kávé keverékét, és állítsd át az egyensúlyt a dekofehérje napi felére. Így a rendszere természetes módon, idővel átöblítheti a koffeint a testéből.