Elliptikus edzők jók a herniated lemezekhez?

A gerincoszlop egy csigolya csigolyák sorából áll. Minden csigolya között van egy lágy szövet, amelyet lemeznek neveznek, és amely párnént működik. Amikor egy lemez herniated, vagy csúszott, akkor kinyújt, és nyomást gyakorol a gerinc közelében lévő idegekre. Ez viszont fájdalmat és merevséget okoz, amelyet leggyakrabban az alsó hátsó részen érez. Az elliptikus oktatók olyan kardio gépek, amelyek szimulálják a sífutást. Nemcsak hogy hatásosak a szív egészségére, hanem hatással vannak a hátra is.

Amikor egy elliptikus trénerre lépsz, lábát pedálokra helyezzük, amelyek előre-hátra mozognak sikló mozgásban. Teljes edzés alatt a lábad soha ne hagyja el ezeket a pedálokat. Ezáltal az elliptikus tréning egy alacsony hatású aerob testmozgás. A gerinc-egészségügy szerint az aerob testmozgás felgyorsítja a gyógyulást a hát alsó részén, növelve a véráramlást és a tápanyagokat a hátsó struktúrákhoz. A legfontosabb dolog a hatás. A futáshoz hasonló edzésformát nem javasolnánk, mert a gerincoszlophoz továbbítandó erő miatt.

Bár az elliptikus trénerek nem okoznak nagy hatást, még mindig szükség van arra, hogy figyeljen az űrlapra, amikor használja őket. Ha előrehajolsz, túl nagy stresszt helyezsz a gerincére, és valószínűleg súlyosbíthatja a fájdalmat. Miután a lábát a pedálokra helyezte, határozottan fogja meg a pólusokat kézzel a mellkas magasságában. Tartsa szemmel várakozva, és széles vállak mozog a karja és a lábát oda-vissza. Tegye ezt sima mozdulattal, és tartsa szorosan a testtartását a jó testtartás fenntartásához.

Az ellipszis másik előnye, hogy kalóriát éget. Az Amerikai Szövetség Neurológiai Sebészete szerint a túlzott testsúly, különösen a gyomorban, túlzott törést okozhat a hát alsó részén. Ha gyomorzsír és pajzsmirigylemez van, legalább 60 percnyi edzést célozzunk a fogyás elősegítésére.

Az elliptikus tréning mellett az alapvető gyakorlatok is fontos részét képezik a kezelésnek. A Family Doctor szerint a hát és a gyomor izmainak erõsítése nyomást gyakorol a lemezekrõl és csökkenti a fájdalmat. A madár kutya példája egy olyan gyakorlatnak, amely egyszerre működik a hát és az abron. Ehhez mindenképpen vegye be a négyes pozíciót a kezeivel közvetlenül a vállak és térd alatt közvetlenül a csípője alatt. Állandóan emelje fel a jobb karját és a bal lábát a levegőben, amíg mindkettő teljesen meghosszabbodik. Tartson egy másodpercet, lassan engedje le a karját és a lábát, és ismételje meg a másik végét. Válasszon előre-hátra.

Mielőtt elintézi az elliptikus edzésprogramot, győződjön meg róla, hogy az orvosától kapott engedélyt.

Ellipszis képzés

Helyes formában

Fogyás

Core gyakorlatok

Vigyázat