Elliptikus kereszt edzője és futópad között

A futópadok és az elliptikus oktatók ürügyként szünteti meg az időjárást, mert nem gyakorol. Mindkettő egyszerûen használható és egészségügyi ellátást kínál Önnek a fitnesz szintjétõl függetlenül. Mint minden edző berendezés, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyek nagyrészt a fizikai állapotától és az edzés céljától függenek.

Ha a futópad a legjobb

A futópadok mind az alacsony, mind a nagy hatású edzésprogramokat kínálják az edzés céljai alapján. Sétálhat lassan, szabályozott tempóban, vagy teljes potenciállal. A futópadok növelhetik a csontsűrűségüket, miközben több kalóriát égetnek el, mint az elliptikus. Ha növeli a cardiovascularis rutint, hogy hosszú távon fusson, a futópad pontosan rögzíti a távolságot. A futás intenzitása növelhető a meredekség növelésével a futópadon. A durva felületeken történő futás stresszes lehet a lábak kötőszövetein, így a futópad övének puha és lapos felülete csökkentheti a sérülésveszélyt a Futó bolygó szerint.

Elliptikus előnyök

Az elliptikus kardiovaszkuláris edzés olyan hatással van, amely gyengéd az ízületeken. Összehasonlítva egy futópaddal, az elliptikus kevésbé stresszes a térdeken, csípőn és háton. Az elliptikus típusától függően egyes ajánlatok egyidejűleg gyakorolják a karját és a lábadat. Bár a futópadok több kalóriát égetnek el, az elliptikus fogantyúk több kalóriát égetnek el, mint az elliptikusok, amelyek csak lábmozgást kínálnak. Az ellipszisek felajánlják a pedálozás előre- vagy hátrafelé történő mozgását, ami erősíti a különböző izomcsoportokat. Az edzés intenzitása növelheti az elliptikus rutint is.

Ahol a futópad leesik

A szabadban történő futás és sétálás szél ellenállást kínál, ami növeli az edzés intenzitását. A futópad nem csak kiküszöböli ezt az ellenállást, hanem azért is, mert a mozgó öv a lábad alatt van. Ha futni vagy sétálni a szabadban, akkor állíthatja be a változó felületre, ha kilép az útról. Megköveteli a gyakorlatban, hogy biztonságosan lépjen ki a futópad mozgó övéből.

Csont és közös problémák

Bár az ellipszis képzés sokkal kényelmesebb, mint egy futópad, akkor elveszítheti a csontsűrűségét. Ha fájdalmas izületei vannak, az ellipszis használata nem okoz hátrányos helyzetet, mivel hatékonyabb kardiovaszkuláris edzést kaphat kevesebb törés mellett. Ha megpróbálja lefogyni, és az ízületek kevésbé problémásak, tegyen be egy futópadot a rutinodba. Még akkor is, ha egy elliptikus fogantyú van, még nagyobb súlycsökkenési előnyökkel jár a futópad.

A testtartás és a biztonság fontossága

Mielőtt új edzésprogramot indítana, forduljon orvosához, hogy meghatározza az Ön számára a legjobb módszert. Mind az ellipszisek, mind a futópadok számára fenntartsd a jó testtartást a fejtartás és a testtartás szoros tartása mellett. A sérülésveszély csökkentése érdekében a futópadok biztonsági klipekkel rendelkeznek, amelyek a ruházatához kapcsolódnak, így a mozgó öv leáll, ha csökken. Ha szédül, fáradt vagy émelygő lesz, állítsa le a gyakorlatot.