Fagyasztott halos steaket főzni egy gőzösben

A fagyasztott hús más fajtáitól eltérően a halakrémek eltávolíthatók a fagyasztóból és párologhatnak anélkül, hogy felengednék. A halacskák jól reagálnak a gőzölésre, mert a nedves-meleg főzési módszer segít megőrizni a szeletek nedvességet. Mivel a steak nem kerül közvetlen érintkezésbe folyadékkal, a steak természetes aromái és aromái a gőzölési folyamat során megmaradnak. A gőzölés egészséges módon készíthet nedves, zamatos halat, anélkül, hogy kalóriát vagy zsírt adna az edényhez.

A gőzölő előkészítése

A halszeletek gőzöléséhez tegyen körülbelül 1 cm vizet egy nagy serpenyőbe. Kívánt esetben használjon zöldségkészletet a víz helyett, vagy adjon hozzá egy kis fehér bort a vízhez, hogy a halak további ízeket adjanak. Helyezze a gőzölős rackot a serpenyőbe, és tegye be a fagyasztott halos steaket közvetlenül a gőzösre. A serpenyőben lévő vízszintnek elég alacsonynak kell lennie ahhoz, hogy a víz ne érintse meg a halat. Könnyedén sózzuk meg a halat és adjunk hozzá friss citromlevet, mielőtt gőzölni szeretnénk.

Főzési idő

A halapríték nem sok időt vesz igénybe a gőzben, de ha fagyott állapotban főzik, körülbelül kétszer annyi ideig tartanak, hogy a felengedett halat főzzék. Hagyjon kb. 20 percet minden vastagságban. Például egy egy hüvelyk vastag szelet kb. 20 percet kell főznie, és a vastagsága másfél centiméter vastagsága kb. 30 percet vesz igénybe. A sütési idő felénél fordítsa el a halat.

A dicsőség értékelése

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az élelmiszer-eredetű betegséget, győződjön meg róla, hogy a halat steak teljesen felszokás előtt. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala azt javasolja, hogy a halat főzzük, amíg a steak középpontja el nem éri a 145 fokot. A hús teljesen átlátszatlan lesz, és ha a tojás megérinti a villát, akkor a pelyhek lesznek.

Halak biztonságos kezelése

A fagyasztott halak megfelelő kezelése elengedhetetlen az élelmiszer-hordozó betegségek megelőzése érdekében. A nyers halak kezelése előtt és után mindig alaposan mosson kezet meleg vízzel és kézi szappannal. A nyers halakkal érintkezésbe kerülő felületeket alaposan meg kell mosni és forró, szappanos vízzel le kell mosni. Ha maradék párolt hal van, azonnal hűtsük le.