Hasi görcsök és implantáció

Ha egy nő gyanítja a terhességet, a hasi görcsök aggodalmat kelthetnek. A terhesség alatt azonban számos oka van annak, hogy egy nő fájdalmat érezhet a hasban, enyhe dühtől kezdve a menstruációs ciklushoz hasonló görcsökig. A hasi görcs gyakori oka a korai terhesség alatt az embrió beültetése, a MayoClinic.com szerint.

Beültetés

Az hasi görcsök lehetnek az első jelek, hogy egy nő terhes. Azonban nem feltétlenül gyanítja a terhességet, és azt gondolhatja, hogy ez a havi menstruáció kezdete. Miután a tojást megtermékenyítették, az embrió a méhcsaládba kötötte a méhcsövet. Az implantáció során a nő észreveheti a hasi görcsöket és a pikkelyeket. Az implantációval járó vérzés gyakran megjelenik rózsaszínű és könnyebb, mint a normál időszak, a MayoClinic.com szerint.

Időkeret

Az implantáció általában a megtermékenyítés után 10-14 napon belül jelentkezik. A nők körülbelül 14 nappal a következő periódus kezdete előtt ovulálnak, így az implantáció gyakran egybeesik azzal az idővel, amikor egy nő menstruálást vár.

Lehetséges okok

A terhesség kezdetén a nők görcsösek vagy fájdalmasak lehetnek az alsó hasban, mivel a kör alakú szalagok megnyúlnak a méh nagyításának előkészítéseként. A székrekedés a terhesség korai szakaszában kezdődő hasi fájdalmat is okozhat, és folytathatja az egészet.

figyelmeztetések

Egyes esetekben a hasi görcsösség terhesség alatt azt jelenti, hogy valami nem megfelelő. Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint az összes terhesség körülbelül 15-20% -a vetél véget. Azok a nők, akik pozitív terhességi tesztet végeztek és erős hasi görcsöket tapasztaltak, a hüvelyi vérzés és a hüvelyen keresztül történő szövetek átjutása a vetéléshez vezethet, és orvosának kell hívnia. A hasi görcsök másik oka lehet egy ektópikus terhesség, ahol az embrió valahol a méhen kívüli implantátumokat, általában a petevezető csöveket implantálja. Az ektopiás terhesség gyakran éles fájdalmat jelent a hasban, erős hasi görcsök, hüvelyi vérzés és alacsony hCG szint.

szempontok

Ha egy nő terhesség alatt hasi görcsöket tapasztal, beszélnie kell az orvosával kapcsolatos aggályairól. Ha egy nő nem biztos abban, hogy terhes, vizelet- vagy vérvizsgálat igazolhatja a diagnózist. Ha azonban egy nő túl korai vizeletvizsgálatot végez, hamis negatív eredményt kaphat, mivel nincs elegendő terhességi hormon vagy hCG. Míg számos kereskedelmi vizeletvizsgálat azt állítja, hogy egy nő a korai szakaszában öt nappal tesztelni tudja, az Amerikai Terhességi Szövetség azt mondja, hogy a nő számára a legmegfelelőbb eredmény elérése érdekében legalább egy nappal a menstruáció elhalasztása előtt a legjobb.