Vajon a nők kerékpárokat tudnak-e tenni a férfiak számára?

Ha a hagyományos női kerékpárokat gondolod, gondolhatsz rózsaszínű kétkerekűekre, amelyek bármi más, csak sportosak. De a nők nem korlátozódnak a lányos kerékpárokra. A gyártók minden típusú és méretű női kerékpárokat készítenek. A nők a férfi kerékpárokat is lovagolhatnak. A döntést a helyre és a kényelemre kell alapozni.

A nők számára készített kerékpárok rövidebbek, mint a férfi kerékpárok, a rudak és a fékek pedig rövidebbek. A kormány, a fékek és a szár is kisebbek, mivel a nők általában nem olyan magasak, mint a férfiak. A női kerékpáros keretek általában könnyebbek, mint a férfiak, és a felső cső alacsonyabb és rövidebb. Egyes vállalatok a női formatervezési mintákra szakosodtak. A nőknek is lehetnek egyedi kerékpárok, hogy megfeleljenek az arányuknak.

A férfi kerékpárutak nagyok és nehézek. Ez azt jelenti, hogy azok felszerelése nehézséget okozhat azok számára, akik 5 láb 5 hüvelyk vagy rövidebbek. Keresse meg a felső csövet 1 – 2 hüvelyk távolságot a kerékpáron. A nők számára a valódi kihívás azonban a felső cső hossza. Ez hosszabb a férfi kerékpáron, ezért ügyeljen arra, hogy kezelje a kormányt. Nem akarja, hogy túlságosan kitáguljon, még akkor is, ha könnyedén megoszthatja a kerékpárt.

A férfiak kerékpárjaira vonatkozó további aggodalom a nyereg. A nők hagyományos nyeregei szélesek és kényelmesek. Ha nem talál egy kényelmes ülést egy férfi kerékpáron, akkor csak a nyereg váltása van. Keresse meg a gélpárnákkal készült nyeregeket az extra párnázáshoz, a csúcsminőségű fedelekhez, amelyek elnyelik a nedvességet és a titán síneket. A legfontosabb a tervezés. A nyeregek formákba kerülnek, hogy enyhítsék a nyomást a perineumra, a csontjaik közötti területre. Ezek a nyeregek gyakran nagy lyukakkal vannak lefelé a középen, vagy nincsenek magasságban. Néhányan még két különálló ülésen is eljutnak, minden egyes csontban.

Míg a felső cső a legnagyobb aggodalom a nők számára a férfi kerékpárokat tekintve, vannak más módok arra, hogy lerövidítik a kormányt. Javíthatja az illesztést az ülés és a szár hosszúságának beállításával. Néhány ülésen vannak olyan bilincsek, amelyek túl messze állítják a nyerget. Ezek általában háttámlákkal ellátott oszlopok. Ha a nyereg előre halad, fontolja meg, hogy rövidebb szár hosszú legyen. A magas nők legalább 90 mm-es szárszélességűek. A kisebb nőknek rövidebb szárakra van szükségük, amelyek akár 30 mm-es rövidebbek is lehetnek.

Női-specifikus kerékpárok

Férfi kerékpárok

nyergek

Egyéb beállítások