A spatula húgyúti fertőzésekhez

Húgyúti fertőzések vagy UTI-k, bárhol a húgyutak mentén lehetnek. Például a húgyhólyag, a vesék és a húgycső fertőzései UTI-ként vannak besorolva. Az UTI-k gyakori tünetei közé tartozik a láz, a húgyutak gyulladása, a kismedencei fájdalom és a vizelés alatt égő. Spárga, a közönséges növényeket is használják gyógyászati ​​növények a keleti orvoslás. Ha Ön UTI-ból szenved, akkor előnyös lehet a spárga kiegészítők előnyeiből, mert antibakteriális tulajdonságai lehetnek, csökkenthetik a húgyutak gyulladását és segíthetnek elősegíteni az immunrendszert. Beszéljen orvosával, mielőtt spárgát vagy más természetes kiegészítést szed.

A spárgát kórokozóvizsgálatokban kiderült, hogy gátolják a különféle baktériumokat, az “African Journal of Traditional, Supplementary and Alternative Medicine” című, 2008. áprilisi kiadásában. Ez a tanulmány az Asparagus racemosus száraz porított gyökereinek etanolos kivonatait és 18 törzsét A baktériumokat tesztelték és gátolják. Az embereken végzett további kutatások indokolttá teszik a spárga antibakteriális hatásainak teljes megerősítését.

Az egészséges immunrendszer segít a fertőzések leküzdésében, beleértve azokat is, amelyek a húgyutakra hatnak. A 2011 márciusában “Szteroidok” című tanulmányának eredményei szerint a spárga gyökerei segítik az immunrendszert. Ez egy in vitro teszt volt, amely a spárga gyökerektől izolált kivonatot használt. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a spárga az immunrendszer hatékony stimulálószere.

Az Asparagus-P nevű spárgaminta és petrezselyem gyógynövényes kombinációja segít csökkenteni a húgyúti gyulladást, különösen a vesékben, a “Phytotherapy Research” 2008. márciusi tanulmányában bemutatott tanulmány következtetése. Ebben a tanulmányban az Asparagus-P csökkentette a gyulladást A vesék és javították a funkciójukat. A szerzők azt jelzik, hogy a Spárga-P a gyulladás és a sejtkárosodás által okozott szabadgyökök aktivitásának csökkentésével jár.

Az UTI-kat azonnal antibiotikumokkal kell kezelni. Ellenkező esetben a baktériumok megfertőznék más szerveket, vagy bejuthatnak a véráramba, ami a sepsis veszélyes állapotához vezet. Forduljon egészségügyi szakemberhez, hogy megtudja, előnyös lehet-e a spárga kiegészítés mellett a szokásos gyógyszerek mellett. Ne feledje, hogy a spárga nem helyettesíti, és nem használható a húgyúti fertőzésekre előírt hagyományos gyógyszerek pótlásához. A spárgagazdálkodást a német E Bizottság hagyta jóvá a vesebetegségek kezelésére, mondja a Drugs.com. Az USA Food and Drug Administration azonban nem hagyja jóvá vese- vagy egyéb húgyúti fertőzések esetén.

Spárga küzd Baktériumok

Spárga növeli az immunrendszert

Spárga csökkenti a gyulladást

szempontok