Bizonyos vitaminok segíthetnek megakadályozni az élesztő fertőzéseit?

Nem kétséges, hogy az élesztő fertőzések kellemetlenek. A tünetek súlyossága, mint például viszketés, égetés, bőrpír, duzzanat, fájdalom és hüvelyi kibocsátás, változhat az egyes esetek alapján. Néhány élesztőgomba enyhe, míg mások alig tolerálhatók. A becslések szerint a nők 75 százaléka tapasztal élesztő fertőzés életük során, okos, hogy előre gondoljon a vitaminok, hogy megakadályozzák a problémát. Bár az élesztőgyulladásnak más tényezői vannak a vitamin bevitele mellett, ezeknek a vitaminoknak az étrendbe történő bevonása segít megelőzni és csökkenteni az élesztőgomba-fertőzést. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt szed.

Az E-vitamin a leghasznosabb az élesztő fertőzés kezelésében. Ha már érezte az élesztő fertőzés tüneteit, az E-vitamin segíthet csökkenteni a duzzanat és az irritációt. Mustármag, spenót, napraforgómag, fehérrépa és mandula mind gazdag E-vitaminnal.

A Montreal Egyetem legutóbbi tanulmánya szerint a B-3 vitamin hasznos a gombás fertőzések kezelésében és megelőzésében. Élesztő fertőzések fordulnak elő, ha a Candida baktériumok túlnövekednek a hüvelyben. A tanulmány megállapította, hogy egy specifikus enzim, a Hst3, kulcsfontosságú a Candida és a B-3 vitamin növekedéséhez, segít enyhíteni az enzim növekedését. A hús, a tojás, a tej, a sajt, a sötét leveles zöldségek és a babok enni az étrendhez, hogy több B-3 vitamint kapjon.

Ha az immunrendszer gyenge, valószínűbb, hogy élesztő fertőzést tapasztal. Gondolj rá, mint bármely más fertőzés: Ha a szervezetnek nincs ereje a Candida elleni küzdelemben, a baktériumok tovább fognak növekedni. A C-vitamin rendszeres bevitele segít fenntartani az immunrendszert erős és egészséges. A citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit és a citrom magas C-vitamin. Egyéb források közé tartozik a paradicsom, a füge, a szőlő, a mangó, a banán és az avokádó.

Az A-vitamin számos szerepet játszik a testedben. Segíti a fogak, a vázszerkezet és a lágyszövet fejlődését. Az A-vitamin segít fenntartani a reproduktív rendszert, és mint a C-vitamin, az A-vitamin segít fenntartani az immunrendszert erősen. Ahhoz, hogy több A-vitamint vegyen be a napi rutinjába, kezdj el bevenni az A-vitaminban gazdag ételeket az étrendbe. Néhány példa az A-vitamin nagy mennyiségét tartalmazó élelmiszerekre: édesburgonya, sötét leveles zöld, squash, kajszibarack, sárgadinnye és saláta.

E-vitamin

B-3-vitamin

C vitamin

A-vitamin