Cheerleading csapatépítő tevékenységek

A felvidító csapat tagjai egymáson támaszkodnak játékokon és versenyeken. A kommunikációs nehézségek, konfliktusok és a tagok közötti verseny érzékelése megzavarhatja a csapat egységét. A csapatépítő tevékenységek az egyik módja annak, hogy elkerüljék vagy megoldják a lehetséges útblokkokat, hogy együtt dolgozhassanak közös célként, mint éljenző csapatnak.

Jelentőség

A csapatépítő tevékenységek lehetőséget adnak a pompomlányoknak, hogy többet megtudjanak magukról és egymásról. A lehetséges akadályok lebontása ezeken a tevékenységeken keresztül segíthet a kommunikáció javításában és egy kohéziósbb csoport létrehozásában, az Oak Harbor Cheer szerint. Ez lehetővé teszi a pompomlottak számára, hogy jobban teljesíthessenek, mert jobban együtt dolgoznak.

típusai

A cheerleadereknél használt csapatépítő tevékenység típusa függ a csoport korától és dinamikájától. A csapatépítő tevékenységek, például a játékok jól működnek a gyakorlat ideje alatt. A gyakorlaton kívüli társadalmi tevékenységek a lehetőséget adják a pompomlottaknak, hogy a Varsity honlapján kevésbé strukturált formában töltsék el az időt. Az adománygyűjtés vagy az önkéntes tevékenységek egy másik típusú csapatépítés, amely a pompomlányokat egy célból hozza. A másik csoport vagy vállalat által vezetett vezetői műhelyek egy másik típusú csapatépítő tevékenység, amely a csalóhadozókkal együtt működhet.

Játék ötletek

A játékok egy módja annak, hogy csapatépítést építsenek a gyakorlat során. A bizalmi séta kapcsolatokat épít ki a pompomosok között. Szétszórja a pompomokat vagy más tárgyakat a környéken. A pompomlányok egy partnerrel dolgoznak, egy szemvédővel, a másik pedig a hívó. A hívó partnerének verbális útvonalait adja el, hogy kikerülje az összes tárgyat a padlón. A felállási játék megkívánja, hogy a pompomlányok egy sor kritérium alapján felálljanak. Például a magasság, a születés napja, az életkor vagy betűrendben lehet sorolni. Ha nagyobb kihívás, ne hagyja, hogy beszéljenek, ahogy sorolják fel őket. Ossza a csapatot két csapatba, hogy barátságos versenybe fordítsa a játékot.

Egyéb tevékenységek

Egy olyan tevékenység, amely a csapat pozitív aspektusaira vagy az életre összpontosít, pozitív környezetet teremt a pompomosok számára. A Varsity weboldal azt javasolja, hogy kezdjen el minden gyakorlatot körbejárni, hogy minden egyes pompomlánynak lehetősége legyen megosztani valamit a csapattársaival. Válassz egy helyi szeretetet, és szervezzen önkéntes napot a pompomlányoknak. A “cheerleading” gyakorlatokon kívüli ismeretlentő párt is megkönnyíti a feszültségeket a pompomlányok között.

szempontok

A csapatok közötti kapcsolatokban különös problémák játszanak szerepet a csapatépítési tevékenységek típusában. Tekintsük azokat a területeket, amelyekre a csoportnak szüksége van a legtöbb munkára, például a kommunikációra, a bizalomra vagy a tiszteletre. Ha lehetséges, vegye fel ezeket a szempontokat a csapatépítő tevékenységekbe. Csapatépítő tevékenységek legalább hetente egyszer segítenek egyesíteni a cheerleading csapatot, a Varsity weboldalának megfelelően. A rendelkezésre álló erőforrások szintén befolyásolják a tevékenységeket. Tekintse meg a bonyolultabb csapatépítő tevékenységekhez rendelkezésre álló anyagokat és finanszírozást.