Fájdalmat okozhattam a térdemben a hátamban lévő témáról?

Az emberi test összekapcsolódik. Minden izma és testrendszere együtt dolgozik, hogy működjön, és sok folyamat folyik anélkül, hogy valaha is tudná. Lehet, hogy nincs nyilvánvaló kapcsolat a kettő között, de a térddel kapcsolatos problémák a hátadban jelentkeznek.

Isiász

A hátfájás néha lábdaganatot jelenthet a térdben és néha egészen a lábfejig az ülőidegen keresztül. A lábfájdalom ünnepnevét sciatik néven ismerik, és az ülőideg irritációjaként írják le, gyakran a nyomás vagy az alsó hátsó részből származó csúszó lemez miatt. A irakiás a lábizmok gyengülését is eredményezheti, ami fokozott stresszt okozna a térdben.

Kártérítés

Néha nehéz emlékezni, hogy melyik fájdalom jött először. Más szavakkal, először fájdalmat okozott a hátán, térdgondolást okozva, vagy fordítva. Minden tevékenységben, legyen szó akár a kocogásról, vagy a mindennapi életben, a test természetesen hajlamos kompenzálni, hogy megóvja magát a fájdalomtól. Az emberek tudatosan kompenzálják, hogy elkerüljék a fájdalmas mozgásokat. Ez azt jelenti, hogy ha a hátán fájdalom van, akkor a környező területek néha elhagyják a természetes helyzetüket, hogy elkerüljék a fájdalmat, de ezzel fájdalmat okozhatnak a test más területein.

Emelés

A hátfájás gyakori oka lehet téves technika, amikor felemeli az elemeket. Akár súlyt emel az edzőteremben, akár felveszi a kutyáját, sokan hajlékonyak a dereknál, és stresszt tesznek hátra. Megfelelő technikát kell megfigyelni az olyan tárgyak hajlításánál és felemelésénél, ami azt jelenti, hogy a hátat védi, és a harisnyanadrág, a golyók és a négyesek használatával összpontosít, hogy visszatérjen egy álló helyzetbe.

Gyenge a mag stabilitása

A “magot” általában a test központjában lévő izmokként írják le, beleértve a hasizmokat, a glutationeket, a hátsó izmokat és a csípő izmokat is, amelyek felelősek a súlyának nagy részétől és a helyes testtartás fenntartásától. Ha a mag gyenge, nagyobb valószínűséggel terheli a térdét, és természetellenes testtartást fejleszt. Ugyanakkor a térd és a környező izmok jó erõssége és rugalmassága segít a stressz enyhítésében.

Fizikoterápia

A fizikoterápia jó választás lehet a térd- és hátfájás kezelésében és megelőzésében. A fizikai terápia elsődleges célja, hogy megkönnyítse a hétköznapi feladatokat, de a fizikai terapeuta is képes lesz a fájdalom okainak elemzésére és a test megerősítéséhez szükséges gyakorlatok alkalmazására. A terapeuta is beszélni fog veled az új szokások kifejlesztéséről, hogy csökkentse a hosszú távú fájdalom lehetőségét, amely magában foglalhatja a sétálási és ülő testtartás megváltoztatását, a megfelelő technikát, amikor felemeli az objektumokat és a legjobb módja annak, hogy felálljon és üljön le, hogy elkerülje a Stressz a térdre.