Kalóriát két evőkanálnyi földi lenmagban

Apró és sima, a lenmag elemi tápanyagokkal és hasznos fitokemikáliákkal van tele. Az alfa-linolén és az omega-3 zsírsavak, a lignánok és az étrendi rostok magas szintje révén ez a földi kis mag elősegíti a normál koleszterinszintet, védi a szív-érrendszeri egészséget és segít a székrekedés megelőzésében.

Kalória tartalom

A földi lenmag 2 evőkanálnyi étele körülbelül 75 kalóriát tartalmaz, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Ezek a kalóriák 2,6 gramm fehérjét, 4 gramm szénhidrátot tartalmaznak – szinte mindegyik rostot – és 6 gramm zsírt. A többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek közé tartozik a szív egészséges omega-3 zsírsavak, a liszt nagyjából kétharmad részét képezik a zsírnak.

Frissességi tényező

Mint a növényi alapú olajok, diófélék és más magvak, a magvak magas zsírtartalma gyorsan elkényeztet. Az olajfestékkel szagló lenmag szagtalan, ami azt jelenti, hogy az olajok oxidálódni kezdtek. Ez a folyamat átalakítja a hasznos telítetlen zsírokat toxikus és esetleg karcinogén vegyületekké. A teljes lenmag jóval hosszabb ideig tart, mint a talaj fajta, és mind a hűvös, mind a levegőn tartható tartályokban kell tárolnia.

Javaslatok megjelenítése

Az egészségügyi előnyök maximalizálása érdekében használjon kávédarálót vagy élelmiszer-feldolgozót, hogy egész, friss lenmagot őrölhessen, amire szüksége van. Megszórjuk tészta fölé, tegyük bele joghurtba, vagy keverjük bele zabpehelybe.