Nem sok vizet fogyaszt a fogyásban?

A víz megköveteli, hogy a szervezet anyagcseréje működjön, és a sejtek megfelelően működjenek. Éppen elegendő mennyiségű vizet fogyasztva több kalóriát égethet el, és csökkentheti a szomjúságokat, amelyek az éhség miatt tévednek. Ha megpróbálnál lefogyni, akkor a víz fontos részét képezi a tervnek.

Kutatás

Dr. Brenda Davy, a Virginia Tech által a CNN.com-on kiemelt tanulmány megállapította, hogy azok, akik két-három pohár vizet fogyasztottak étkezés előtt, jobb fogyás tapasztalható, mint azok, akik nem. Azok, akik étkezés előtt ivották a vizet, úgy találták, hogy kevesebbet fogyasztanak kalóriát étkezés közben, mint azok, akik nem.

Funkció

A teste kétharmada vízből áll, amely a kémiai reakciókhoz szükséges, amelyek szabályozzák a test funkcióit. Ha teste nem rendelkezik elegendő vízzel ezeknek a funkcióknak a végrehajtásához, a test nem képes zsírt égetni, hanem “túlélési módba” kerül, ahol a vese és máj meg kell dolgozni az elveszett víz pótlására. És ha megpróbálnál lefogyni, akkor valószínűleg gyakorolsz is, ami veszteséget eredményez verejtékezéssel. A test elegendő hűlése érdekében elegendő mennyiségű vizet kell itatni a kezelés előtt, alatt és után.

Azonosítás

Ha olyan tüneteket tapasztal, mint például megmagyarázhatatlan fejfájás, fáradtság, izomgörcsök és hátfájás, ez azt jelezheti, hogy nem elegendő mennyiségű vizet fogyaszt, ami hátrányosan befolyásolhatja a testsúlycsökkenést.

Megoldás

A napi rendszeres ivóvíz segít Önnek abban, hogy jobban érezze magát, és kevés ételt fogyasszon étkezés közben. Emiatt 20-30 percet kell inni vizet étkezés előtt. Az ételek szintén vízforrás lehetnek. Válassza ki a leveseket, a gyümölcsöket és az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, amelyek tartalmaznak vizet. Annak meghatározásához, hogy mennyi víz legyen minden nap, szorozza meg testtömegét kiló 5-szer. Az eredmény az étkezési csatorna szerint naponta adagolandó uncia mennyiség.

Figyelem

Míg az ivóvíz segíthet a fogyásban, az túlzott fogyasztás egészségügyi kockázatot jelenthet, a CNN.com szerint. Ez az állapot, amelyet hyponatriémának neveznek, akkor jelentkezik, amikor a szervezet túl sok vizet vesz fel és nem tudja egyensúlyban tartani a nátriumot. Ha olyan tüneteket tapasztal, mint a zavartság, az ingerlékenység vagy akár görcsök, azonnal forduljon orvoshoz.