Tudsz izzadni a súlyról?

Ha gyakorol, a szokásosnál jobban izzadhat a testhőmérséklet szabályozása érdekében. A gyulladás többnyire víz, és mivel a víz nehéz, a testmozgás során elveszítheti testtömegét. Ha mérlegelsz magad előtt és után gyakorolsz, lehet, hogy elvesztette több fontot, de ez a vízveszteség csak ideiglenes. Beszéljen orvosával, mielőtt új edzésprogramot indítana, ha egészségi állapota vagy sérülése van.

Természetes, hogy elveszíti a víz súlyát, ha edzés közben vagy meleg hőmérsékletnek van kitéve. Az ön gyakorlása után azonnal mérlegelni nem pontos számot ad. A skála azt mondja, hogy elvesztette a súlyát, de valójában a víz súlya. Amikor az edzés után folyadékot fogyaszt, teste elnyeli a vizet, és visszatér normális testsúlyához.

Néhány tréfás diétás program azt javasolja, hogy viseljen szemetes zsákokat vagy rétegek pulóvereket, miközben gyakorolva veszít több vizet. A test melegedni fog, mint általában, ami a szokásosnál jobban izzad. Ez a súlycsökkentő módszer nemcsak hatástalan, de veszélyes is lehet. A túlzott izzadás dehidrációt okozhat, ami szédülést, fejfájást és zavarodást okozhat – és végzetes lehet, ha kezeletlenül marad.

A gyakorlás után feltétlenül fel kell töltened az izzadt vízzel és elektrolitokkal. Bár ez azt jelenti, hogy megszerzi azt a súlyt, amit elvesztettél, segít az izmok gyógyításában és megakadályozza a kiszáradást. A víz elnyomhatja az étvágyat, és megtarthatja testét a felesleges víz megtartásában. Legalább nyolc pohár vizet naponta fogyasztva segíthet a fenntartható, egészséges fogyás elérésében – ahelyett, hogy verejtékezéssel eltávolíthatja a szervezetből a vizet.

Még akkor is, ha már ivott vizet, hogy újra hidratálja a testedet, amíg edzés közben mégis kiszáradt. Ideális esetben 2 pohár vizet kell inni minden súlyzósúlyra, amit elvesztettél az edzés után, jegyzi meg a University of Arizona Campus Health Service. Ha nem tud egy kis snacket fogyasztani a munka után, igyon egy szénsavas szénhidrátot tartalmazó sport italt, hogy növelje vércukorszintjét, és feltöltse az izzadás miatt elvesztett elektrolitokat. Ha fejfájást, szédülést érez vagy könnyűnek érzi magát, keresse fel orvosát a lehető leghamarabb.

Izzadás után a testmozgás

Túlzott izzadás

Miért fontos a rehidratáció?

óvintézkedések